01-12-21

Nog nooit zoveel rij- en rusttijd overtredingen tijdens een ROADPOL controle

De zeer grote vraag naar wegtransport als gevolg van de huidige pandemie, heeft het aantal overtredingen fors laten stijgen.
ROADPOL controle

Negentien Europese landen deden mee aan een grootschalige weg transport controle in Oktober. Gedurende deze controle werden 197 duizend vrachtwagens onder de loep genomen. Hiervan zijn er bij 70 duizend vrachtwagens overtredingen gevonden. In ongeveer duizend gevallen moest per direct de rit afgebroken worden tot dat ze in goede staat waren hersteld.

Percentage overtredingen nog nooit zo hoog

Het overtredingspercentage van controles door ROADPOL is nog nooit zo hoog geweest. Eerdere controles zaten op een overtredingspercentage van 20%, terwijl deze controle een overtredingspercentage van 35% had. Het hoge percentage kan verklaard worden door de extreem grote vraag in de toeleveringsketen. Van de 70 duizend gevonden overtredingen, was een groot deel te wijten aan het niet voldoen aan de rij en rust tijden. Ook waren er veel tachografen die niet goed beheerd werden.

Bent u al klaar voor een eventuele inspectie?

TachoByte helpt ondernemers en chauffeurs een handje en zorgt ervoor dat je de tachograafadministratie op orde hebt. Daarnaast helpen we onze klanten ook bij de rijtijdenwet door middel van onze geïntegreerde overtredingsmodule. TachoByte komt met een oplossing die chauffeurs en transportondernemers helpt om het aantal boetes te verlagen. Hierdoor kan tijdig worden bijgestuurd en kunnen chauffeurs waar nodig gecorrigeerd worden.

Alle oplossingen van TachoByte downloaden dagelijks de gegevens van de bestuurderskaart. Bij iedere status wijziging van de tachograaf wordt bovendien een nieuwe resterende rijtijd berekend. Daarnaast wordt het massageheugen van de tachograaf (ook G2 smart tachograaf) één keer per week gedownload. Hiermee heb je je administratie in een handomdraai klaar. Wel zo handig, want hoewel de ILT aangeeft ‘risicogericht’ te inspecteren, krijgen we dagelijks meldingen van transportondernemers die met name op de kwaliteit van hun administratie zijn gecontroleerd.

TachoByte

Is jouw bedrijf al klaar voor meer controles? Wij bieden een betaalbare oplossing voor digitale tachografen waarmee je bovendien een hoop tijd (en dus geld) bespaart. Neem nu contact op met TachoByte of vraag vrijblijvend een offerte aan op onze website en zorg ervoor dat je je tacho administratie op orde hebt.

Vraag een offerte aan