29-09-20

De dagelijkse sleur van de vrachtwagenchauffeur

Soms is de administratie rondom het rijden bijna net zo uitdagend als het rijden zelf.

Je hebt er een dagtaak aan:

  • Invoeren wat je gedaan hebt toen je weg was van de vrachtwagen in de tacho.
  • Zorgen dat je alle data van je bestuurderskaart op tijd uitleest.
  • Zorgen dat je de juiste downloadkey hebt en dat alle bestanden goed worden uitgelezen.
  • Bedenken wanneer rust mag of moet nemen en hoeveel verkorte rusten je nog over hebt.
  • Alle rusten op de juiste manier registreren, zonder ze per ongeluk te onderbreken

Kortom, soms is de administratie rondom het rijden bijna net zo uitdagend als het rijden zelf. Of het kost je op z’n minst de nodige concentratie om bij de les te blijven. Verzaken is echter ook geen optie. Duizenden euro’s voor een foutje in de administratie of een tachograafbestand dat verloren is gegaan: het zal je maar overkomen. Het lastigste is dat veel fouten en overtredingen niet voortkomen uit slechte bedoelingen. Vaak gaat er zelfs iets heel onbenulligs aan vooraf.


Stel je voor: je zit in je wekelijkse rust en in het weekend ga je nog even langs de zaak om wat papieren uit de cabine te halen. Het is tegelijkertijd een mooi moment om de vrachtwagen nog even te verplaatsen, want die staat eigenlijk op de verkeerde plek.

Je steekt je kaart in de tacho en bedenkt je vervolgens: Die vrachtwagen staat daar prima. Je neemt de documenten mee en gaat weer naar huis om van de rest van je weekend te genieten. Onbedoeld heb je echter je wekelijkse rust onderbroken. Het gevolg is dat je misschien geen verkorte rust meer mag nemen, of veel eerder weer moet gaan rusten. Of een dikke boete natuurlijk.

Helaas is de lijst met fouten en overtredingen uitgebreider dan alleen het bovenstaande voorbeeld: van corrupte bestanden of het niet tijdig uitlezen van het geheugen tot aan gedoe met de handmatige invoer en de bewaarplicht van tachograafdata: een boete schuilt in een klein hoekje.


Gelukkig is er een oplossing die het je een stuk makkelijker maakt: het automatisch laten uitlezen van je digitale tachograaf:

  • Nooit meer handmatig de bestuurderskaart of het massageheugen uitlezen.
  • Geen gedoe meer met de download key, ook niet voor G2 smart tachografen.
  • Gegarandeerd correcte data, geen corrupte bestanden meer.
  • Altijd voldoen aan de wettelijke bewaarplicht van een jaar.
  • Direct inzicht in je rij- en rusttijden via je smartphone, laptop of tablet.

Gemak dient de mens, en dat geldt zeker voor onze remote download oplossing. Bovendien is het een investering die zichzelf razendsnel terugverdient. Want zelfs wanneer je nooit boetes kreeg bespaar je nu veel tijd en doe je ook je mentale gemoedstoestand (of die van je baas) een grote lol.

Benieuwd naar onze oplossing, vraag dan een offerte aan via onze website.

Vraag een offerte aan