Digitale tachograaf

Handleidingen Digitale Tachograaf

Handleidingen voor de VDO en Stoneridge tachografen
Digitale tachograaf uitlezen op afstand.

Een digitale tachograaf is een essentieel apparaat voor als u veel op de weg rijdt. Zo registreert de VDO tachograaf de rij- en rusttijden en helpt bij het waarborgen van naleving van de wetgeving op het gebied van rijtijd. Twee bekende fabrikanten van tachografen zijn VDO en Stoneridge, hiervoor zijn verschillende handleidingen. Het is van groot belang dat u uw VDO tachograaf op de juiste manier gebruikt, daarom raden wij het aan om voor gebruik altijd eerst de handleiding door te lezen. Hieronder vindt u verschillende versies van een digitale tachograaf gebruiksaanwijzing.

VDO Tachograaf handleiding

Bij VDO digitale tachografen is het aan de buitenkant niet te zien welke versie u heeft. Uw versie kunt u achterhalen door de printerlade te openen en de printrol eruit te nemen, rechtsonderin op de sticker vindt u uw versie.

De tacho van VDO bestaat uit verschillende componenten, waaronder een tachograafkast, een bestuurderskaart en een voertuigsensor. De tachograafkast wordt meestal in het dashboard van het voertuig gemonteerd en fungeert als het centrale bedieningselement van het systeem. In de VDO tachograaf handleiding voor u als chauffeur is het belangrijk om voor gebruik de handleiding te raadplegen, om op deze manier goed te kunnen werken met de tachograaf tekens.

Door de VDO digitale tachograaf handleiding door te nemen weet u zeker dat u de VDO  tachograaf correct zult gebruiken.

VDO DTCO 1381 Digitale tachograaf

Bij VDO digitale tachografen is het aan de buitenkant niet te zien welke versie u heeft. Uw versie kunt u achterhalen door de printerlade te openen en de printrol eruit te nemen, rechtsonderin op de sticker vindt u uw versie:
VDO DTCO 1381 Digitale Tachograaf versie

Handleiding tachograaf VDO

Stoneridge tachograaf

Stoneridge tachografen bieden verschillende functies en instellingen om chauffeurs te ondersteunen bij het nauwkeurig registreren van de rij- en rusttijden. Dit omvat het invoeren van relevante gegevens en het bekijken van informatie op het display van de tachograafkast, zoals de resterende rijtijd en eventuele meldingen of waarschuwingen.

Onderstaande gebruiksaanwijzing voor de digitale tachograaf bevat gedetailleerde instructies over de bediening, functies, procedures en de tekens van de digitale tachograaf. Ze geven uitleg over het correct invoeren van gegevens, het begrijpen van de weergegeven informatie en het omgaan met eventuele foutmeldingen. Zo weet u precies hoe u een stoneridge tachograaf uitlezen moet.

Stoneridge tachograaf handleiding

Hieronder vindt u de handleidingen van de verschillende Stoneridge tachografen.

Stoneridge SE5000 Rev 6

 

 

 

 

Stoneridge SE5000 Rev 7

TachoByte kies voor zekerheid

Wij leveren sinds 2007 betrouwbare tachograafoplossingen die uw onderneming het een stuk gemakkelijker maken. Met onze oplossing hoeft u nooit meer handmatig de digitale tachograaf uit te lezen.

Of u nu eigen rijder bent met één vrachtwagen of een grote vloot heeft, het TachoByte systeem ontzorgt u in alle zaken omtrent de digitale tachograaf. Vraag een offerte aan of bel ons gerust op voor een passend advies voor uw organisatie.

 

Vraag een offerte aan