27-01-21

Boetes voor chauffeur vanwege onnodige zwaailampen en tachograaffraude.

Zo werd ontdekt dat er werd gereden met een andere chauffeurskaart. Ook werd de tachograaf niet juist bediend en werden er overtredingen gemaakt van de rij- en rusttijden.
Remote download Slider

Boetes voor chauffeur vanwege onnodige zwaailampen en tachograaffraude.

Op de website van Transport-online.nl staat een artikel over een chauffeur die aangehouden is door de politie. Het voertuig passeerde de politie zaterdag jl. met oranje zwaailampen. Aangezien hier geen aanleiding voor was, werd de combinatie aan de kant gezet en verder gecontroleerd.

Zo werd ontdekt dat er werd gereden met een andere chauffeurskaart. Ook werd de tachograaf niet juist bediend en werden er overtredingen gemaakt van de rij- en rusttijden. Tot slotte was de kentekenplaat ook niet juist.

De rit moest worden gestaakt en diverse processen-verbaal werden door de politie opgemaakt.

TachoByte: kies voor zekerheid

Alle oplossingen van TachoByte downloaden dagelijks de gegevens van de bestuurderskaart. Bij iedere status wijziging van de tachograaf wordt bovendien een nieuwe resterende rijtijd berekend. Daarnaast wordt het massageheugen van de tachograaf (ook G2 smart tacho) één keer per week gedownload.

Tachobyte levert sinds 2007 betrouwbare tachograafoplossingen die uw onderneming het een stuk gemakkelijker maken. Met onze oplossing hoeft u nooit meer handmatig de digitale tachograaf uit te lezen en bovendien heeft u altijd alle gegevens beschikbaar in het vereiste formaat en voorkomt u gedoe met de inspecteur.

Kijk voor meer informatie op onze website www.tachobyte.nl.

Vraag een offerte aan