28-02-23

Inspectie test tachograafcontrole op afstand

Afgelopen week heeft de Federale Wegpolitie van België langs de E40 in Wetteren een uitgebreide controle uitgevoerd.
Controles

Op de website van TTM staat een artikel waarin staat dat de Federale Wegpolitie van België een uitgebreide controle heeft uitgevoerd langs de E40 in Wetteren.

Onderdeel van deze controle was een apparaat waarmee de data van de tachograaf op afstand kan worden uitgelezen, Dit efficiënte systeem leidde tot het vaststellen van een groot aantal overtredingen. Nederlandse inspecteurs waren ook bij deze controle aanwezig. Inspectiediensten kunnen de tachograafgegevens op afstand controleren, zodat ze het voertuig alleen kunnen tegenhouden als er een vermoeden is van een inbreuk.

Tijdens de controle testte de Wegpolitie een DSRC-antenne uit. Deze antenne kan vanaf afstand een aantal basisgegevens uit de tachograaf van vrachtwagens uitlezen. Via een aan de antenne geconnecteerde smartphone en een handige kleurencode ziet de politie in één oogopslag welke voertuigen mogelijk niet in orde zijn. Deze vrachtwagens werden gericht uit het verkeer gehaald voor een grondigere controle. Uiteraard werd ook de digitale tachograaf gecontroleerd.

Voorkom hoge boetes met de oplossing van TachoByte.
Geen omkijken meer naar de tachograafdata, deze komt altijd automatisch binnen op de TachoByte cloud.

  • Dagelijkse download van de bestuurderskaarten
  • Wekelijks download van het massageheugen
  • Downloaden tijdens het rijden
  • Alle tachograafdata veilig online opgeslagen
  • Wij zijn 100% compatibel met de tweede generatie (G2 smart tacho) tachografen.

Volledig automatisch
Alle oplossingen van TachoByte downloaden dagelijks de gegevens van de bestuurderskaart. Bij iedere status wijziging van de tachograaf wordt bovendien een nieuwe resterende rijtijd berekend. Daarnaast wordt het massageheugen van de tachograaf (ook G2 smart tacho) één keer per week gedownload.

Vraag een offerte aan