14-03-22

Europese Commissie stelt handleiding voor landcode op

De Europese Commissie heeft een handleiding opgesteld over het invoeren van een landcode in de tachograaf wanneer men een grens overgaat. In deze handleiding wordt ook de nadruk gelegd dat de landcode ingevuld moet worden op de dichtstbijzijnde mogelijke stopplaats.
grensovergang

Wanneer men de grens passeert, moet er op de eerst volgende en of dichtstbijzijnde stopplaats gestopt worden om de correcte landcode in te voeren. Dit moet overigens wel een veilige stopplaats zijn.  Mocht een parkeerplaats vol zijn waardoor de landcode niet veilig kan worden ingevoerd, dan mag je doorrijden naar de volgende mogelijke stopplaats. De controlerende instanties moeten bij controles rekening houden met alle verkeersomstandigheden en verkeersveiligheidsbeperkingen. De volledige handleiding is hier te vinden.

Handleiding gaat niet in op specifieke cases

De handleiding gaat niet in op specifieke cases waarin het onmogelijk of zeer belastend is om de landcode in te moeten voeren. Hierbij kan men denken aan exceptioneel vervoer, niet mogen stoppen wegens zeer waardevolle lading en het gevaar van in klimmers op bepaalde routes. Ook wordt er in de handleiding niet ingegaan op het vervoer rondom de grensovergangen waarbij vaak de grens gepasseerd wordt. Het volledige artikel van de TLN is hier te lezen.

TachoByte: kies voor zekerheid

Tachobyte levert sinds 2007 betrouwbare tachograaf oplossingen die uw onderneming het een stuk gemakkelijker maken. Met onze oplossing hoeft u nooit meer handmatig de digitale tachograaf uit te lezen en bovendien heeft u altijd alle gegevens beschikbaar in het vereiste formaat en voorkomt u gedoe met de inspecteur.

Tachograaf Analyse met TachoByte

  • Controle op alle rij tijden wetgeving
  • Controle op zowel dagelijkse als wekelijkse rusttijden
  • Ferry/Trein en meervoudige bemanning
  • Correcte invoer van activiteitet

Vraag een offerte aan