09-12-21

Veel onnodige boetes tijdens controles

Tijdens controles in Duitsland en Oostenrijk boetes uitgedeeld omdat er geen handmatige aanvulling was van de dagelijkse- of wekelijkse rust.
Controles

Controles

De afgelopen weken tijdens controles in Duitsland en Oostenrijk zijn veel chauffeurs beboet. Tijdens de wegcontrole bleek dat er geen handmatige aanvullingen waren uitgevoerd van de dagelijkse- of wekelijkse rij en rusttijden. De organisatie Transport en Logistiek Nederland(TLN) noemt de boetes onnodig.

Rij- en rusttijden

Wanneer de bestuurderskaart weer in de digitale tachograaf gaat, moet de periode dat de bestuurderskaart niet in de tachograaf was, handmatig ingevuld worden. Dit is eenvoudig te doen door de vragen die gesteld worden door de tachograaf tijdens het plaatsen van de kaart, maar wordt vaak vergeten.

ERRU strafpunten

Naast de onnodige boetes, leveren deze overtredingen ook 3 ERRU strafpunten op per overtreding. Als het limiet van het ERRU register overschreden wordt, dan kan dit verre gevolgen hebben. Dit kan namelijk leiden tot het intrekken van de NIWO-vergunning.

Tachobyte

TachoByte komt met een oplossing die chauffeurs en transportondernemers helpt om het aantal boetes te verlagen. De TachoByte Pro versie komt standaard met een geïntegreerde overtredingsmodule. Hierdoor kan tijdig worden bijgestuurd en kunnen chauffeurs waar nodig gecorrigeerd worden.

Vraag een offerte aan