21-10-21

De Inspectie Leefomgeving en Transport(ILT) voert grootschalige controle uit.

De ILT is momenteel bezig met een grote inspectie om de naleving van rij- en rusttijden te controleren.
Digitale tachograaf uitlezen op afstand.

De Inspectie Leefomgeving en Transport(ILT) voert grootschalige controle uit.

De ILT is momenteel bezig met een grootschalige controle om de naleving van rij- en rusttijden te controleren. De transport ondernemers worden gevraagd hun volledige tachograafbestanden aan te leveren. De ILT verwerkt de uitkomsten van hun inspectie in een registratiesysteem en naderhand krijgen de transport ondernemers een brief met de uitkomsten van de inspectie.

Bent u al klaar voor een eventuele inspectie?

TachoByte helpt ondernemers en chauffeurs een handje en zorgt ervoor dat je de tachograafadministratie op orde hebt. Daarnaast helpen we onze klanten ook bij de rijtijdenwet door middel van onze geïntegreerde overtredingsmodule. TachoByte komt met een oplossing die chauffeurs en transportondernemers helpt om het aantal boetes te verlagen. Hierdoor kan tijdig worden bijgestuurd en kunnen chauffeurs waar nodig gecorrigeerd worden.

Alle oplossingen van TachoByte downloaden dagelijks de gegevens van de bestuurderskaart. Bij iedere status wijziging van de tachograaf wordt bovendien een nieuwe resterende rijtijd berekend. Daarnaast wordt het massageheugen van de tachograaf (ook G2 smart tachograaf) één keer per week gedownload. Hiermee heb je je administratie in een handomdraai klaar. Wel zo handig, want hoewel de ILT aangeeft ‘risicogericht’ te inspecteren, krijgen we dagelijks meldingen van transportondernemers die met name op de kwaliteit van hun administratie zijn gecontroleerd.

TachoByte

Is jouw bedrijf al klaar voor meer controles? Wij bieden een betaalbare oplossing voor digitale tachografen waarmee je bovendien een hoop tijd (en dus geld) bespaart. Neem nu contact op met TachoByte of vraag vrijblijvend een offerte aan op onze website en zorg ervoor dat je je tacho administratie op orde hebt.

Vraag een offerte aan