11-03-21

In totaal ruim 13.000 euro boete voor tachograaf fraude

De boete voor het transportbedrijf bedraagt €10.375 plus de kosten van het uitbouwen en inbouwen van de tachograafinstallatie.
Remote download Slider

In een artikel op Transport Online staat dat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) afgelopen maandag een vrachtwagen en diens 2 chauffeurs gecontroleerd heeft. Bij deze controle is tachograaffraude geconstateerd. Dit alles gebeurde op de A1 bij Holten.

“Bij het doormeten van de tachograafinstallatie werden verkeerde waarden gemeten. Het voertuig moest mee naar de dealer. De tachograaf en sensor werden uitgebouwd”.

De boete die opgelegd werd voor het transportbedrijf bedroeg € 10.375 plus de kosten van het uitbouwen en inbouwen van de tachograafinstallatie. Ook de chauffeurs kregen een boete van € 1.500,- per persoon. Ook moesten ze de chauffeurskaarten inleveren.

TachoByte: kies voor zekerheid
Tachobyte levert sinds 2007 betrouwbare tachograafoplossingen die uw onderneming het een stuk gemakkelijker maken. Met onze oplossing hoeft u nooit meer handmatig de digitale tachograaf uit te lezen en bovendien heeft u altijd alle gegevens beschikbaar in het vereiste formaat en voorkomt u gedoe met de inspecteur.

Voorkom hoge boetes
Geen omkijken meer naar de tachograafdata, deze komt altijd automatisch binnen op de TachoByte cloud.

Volledig automatisch
Alle oplossingen van TachoByte downloaden dagelijks de gegevens van de bestuurderskaart. Bij iedere status wijziging van de tachograaf wordt bovendien een nieuwe resterende rijtijd berekend. Daarnaast wordt het massageheugen van de tachograaf (ook G2 smart tacho) één keer per week gedownload. kijk voor meer informatie op www.tachobyte.nl.

Vraag een offerte aan