04-04-24

illegale chauffeurs Ontdekt bij Transportbedrijf in Utrecht

illegale chauffeurs

illegale Chauffeurs Actief bij Transportbedrijf in Utrecht

Een recente controle door de Nederlandse Arbeidsinspectie heeft onthuld dat een transportbedrijf in Utrecht betrokken was bij illegale praktijken. Het bedrijf werd betrapt toen 13 chauffeurs illegaal op vrachtwagens reden, wat een ernstige inbreuk vormt op de arbeidswetten.

Ontdekking van illegale chauffeurs

Tijdens een routinecontrole bij depots van grote pakketbezorgers trok een vrachtwagen de aandacht van een inspecteur. Bij het controleren van de documenten van deze vrachtwagen werd ontdekt dat de Filipijnse chauffeur niet gemachtigd was om in Nederland te werken en ook geen tewerkstellingsvergunning had.

Uitgebreid Onderzoek naar Transportonderneming

Na deze ontdekking werd een diepgaand onderzoek ingesteld naar het transportbedrijf in Utrecht. Dit onderzoek bracht aan het licht dat maar liefst 13 chauffeurs illegaal aan het werk waren. Onder hen waren twee chauffeurs uit Turkije en elf uit de Filipijnen. Ze waren actief voor verschillende post- en pakketbedrijven door heel Nederland. Opvallend was dat sommige chauffeurs al geruime tijd, zelfs tot twaalf jaar, illegaal in Nederland werkten.

Maatregelen door Arbeidsinspectie

Naar aanleiding van deze illegale praktijken heeft de Arbeidsinspectie direct actie ondernomen. Alle werkzaamheden van het betrokken bedrijf zijn per direct stopgezet. Bovendien heeft de werkgever een voorgenomen boete van maar liefst 44.000 euro ontvangen vanwege de overtredingen. Het bedrijf moet afwachten of deze boete definitief zal worden.

Conclusie

De ontdekking van illegale activiteiten bij dit transportbedrijf benadrukt het belang van nauwlettend toezicht op naleving van arbeidswetten. Het laat ook zien dat de autoriteiten vastberaden zijn om op te treden tegen bedrijven die zich niet aan deze wetten houden.

bron

TachoByte: kies voor zekerheid

Tachobyte levert sinds 2007 betrouwbare tachograaf oplossingen die uw onderneming het een stuk gemakkelijker maken. Met onze oplossing hoeft u nooit meer handmatig de digitale tachograaf of de nieuwe smart tacho 2 uit te lezen en bovendien heeft u altijd alle gegevens beschikbaar in het vereiste formaat en voorkomt u gedoe met de inspecteur.

  • Remote Download
  • Ook op uw smartphone en tablet
  • Uitgebreide rapportages
  • Geïntegreerde overtredingsmodule
Vraag een offerte aan