05-01-24

Nieuwe Smart Tacho 2 Creëert Uitdagingen voor Transportsector

Smart Tacho 2 en Uitdagingen in de Transportsector
smart tacho 2

Invoeringsproblemen met de Smart Tacho 2

Sinds de verplichte introductie van de Smart Tacho 2 op 21 augustus 2023, hebben transportbedrijven te maken met onvoorziene uitdagingen bij het uitlezen van essentiële data. Vooral bedrijven met verouderde apparatuur ondervinden obstakels, waardoor ze de gegevens van de nieuwe tachograaf niet kunnen raadplegen.

Leveranciers overbelast door problemen

Veel transportbedrijven registreren hun nieuwe vrachtwagens rond 1 januari, om vervolgens geconfronteerd te worden met uitleesproblemen. Transporteurs melden zich massaal bij Roadsoft voor oplossingen, waarbij het niet zelden blijkt dat nieuw uitleesmateriaal vereist is.

Overgang van Smart Tacho 1 naar 2 vereist updates

De bestandsstructuur van de smart tacho 1 ten opzichte van de smart tacho 2 verschilt, waardoor een update van de uitleesapparatuur noodzakelijk is. Hoewel veel bedrijven voorbereid zijn op deze overgang, kunnen achterblijvers geconfronteerd worden met niet uitgelezen chauffeurskaarten en tachografen.

Uitlezen tachograaf van cruciaal belang

Het correct uitlezen van de tachograaf is essentieel voor het beheer van rij- en rusttijden, wat weer directe invloed heeft op boetebezwaren en naleving van regelgeving door het transportbedrijf. Zorg dus dat u een goed systeem heeft die klaar is voor de smart tacho 2.

bron

TachoByte biedt de oplossing voor Smart Tacho 2 uitdagingen

Voor transportbedrijven die worstelen met de uitdagingen van de Smart Tacho 2, biedt TachoByte een verlichtende oplossing. In tegenstelling tot verouderde systemen en apparatuur die niet compatibel zijn met de nieuwe tachograaf, garandeert TachoByte een naadloze integratie en uitleesmogelijkheden. Met onze geavanceerde softwareoplossingen kunnen transportondernemingen efficiënt en accuraat data uitlezen en beheren, ongeacht het type tachograaf of voertuig.

Ons systeem is specifiek ontworpen om te anticiperen op dergelijke technologische verschuivingen in de transportsector, waardoor bedrijven altijd voorop kunnen blijven lopen zonder zich zorgen te maken over uitleesproblemen of boeteprocessen. Kies voor TachoByte en verzeker uzelf van een toekomstbestendige, compliant oplossing die uw bedrijfsvoering optimaliseert. Meer informatie over ons systeem? klik dan hier.

 

Vraag een offerte aan