29-12-23

Stijging van 18% in Vrachtwagenovertredingen Tijdens ROADPOL-Controles

Tijdens de recente ROADPOL-controles in november, gericht op vracht- en personenvervoer, werd een opvallende stijging van achttien procent in overtredingen onder vrachtwagenchauffeurs geregistreerd. Deze resultaten wijzen op verhoogde zorgen over de verkeersveiligheid op Europese wegen.
ROADPOL

Grootschalige Europese ROADPOL controle

Zeventien Europese landen namen deel aan deze grootschalige ROADPOL controle, waarbij maar liefst 245.500 vrachtwagens en 11.261 bussen werden geïnspecteerd. De resultaten onthulden 38.589 overtredingen, verdeeld over 79.152 vrachtwagens en 8.796 bussen.

Toename in vrachtwagenovertredingen tijdens ROADPOL controle

Met een stijgend overtredingspercentage van 26,23% in het vrachtvervoer ten opzichte van vorig jaar, benadrukt de ROADPOL Operational Working Group-voorzitter de noodzaak van voortdurende controles.

Rijtijdoverschrijving een van de grootste problemen

De meest voorkomende overtredingen bij vrachtwagens omvatten rijtijdoverschrijding, tachograafmanipulatie, snelheidsovertredingen en technische tekortkomingen zoals over belading van het voertuig en onveilige lading. Opmerkelijk was ook de groeiende trend van tachograaffraude, aangewakkerd door de concurrentiedruk in de transportsector.

TachoByte voorkomt boetes

De EU legt strikte regels op via de rijtijdenwet voor vrachtwagenchauffeurs, waarbij overtredingen kunnen leiden tot aanzienlijke boetes. Elke overtreding kan zwaar wegen in de portemonnee van transportondernemers en chauffeurs.

Geïntegreerde Overtredingsmodule van TachoByte Pro

TachoByte introduceert de Pro-versie met een ingebouwde overtredingsmodule. Deze innovatieve functie stelt transportondernemers en chauffeurs in staat om proactief bij te sturen, waardoor het risico op boetes aanzienlijk wordt verminderd. Met TachoByte kiest u voor zekerheid en efficiëntie in uw bedrijfsvoering.

TachoByte: kies voor zekerheid

Tachobyte levert sinds 2007 betrouwbare tachograaf oplossingen die uw onderneming het een stuk gemakkelijker maken. Met onze oplossing hoeft u nooit meer handmatig de digitale tachograaf of de nieuwe smart tacho 2 uit te lezen en bovendien heeft u altijd alle gegevens beschikbaar in het vereiste formaat en voorkomt u gedoe met de inspecteur.

  • Remote Download
  • Ook op uw smartphone en tablet
  • Uitgebreide rapportages
  • Geïntegreerde overtredingsmodule
Vraag een offerte aan