06-10-23

Gezamenlijke Wegtransportcontrole in Benelux Onthult Overtredingen bij Een Derde van de Geïnspecteerde Vrachtwagens.

Op 20 september voerden de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de Belgische Federale overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer gezamenlijke controles uit in het wegtransport van goederen.

Op 20 september voerden de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de Belgische Federale overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer gezamenlijke controles uit in het wegtransport van goederen. Van de 49 geïnspecteerde vrachtwagens waren er 16 in overtreding, wat resulteerde in 34 Overtredingen.

Internationale Transportcontroles

Nederlandse Controles

In Nederland werden 26 vrachtwagens geïnspecteerd, waarbij 13 overtredingen werden vastgesteld. Dit leidde tot 8 proces-verbalen en 7 boeterapporten voor zaken zoals cabotageregels, verlopen code 95, ontbrekende vervoersvergunningen, technische problemen en tachograafmanipulatie.

Belgische Controles

In België werden 23 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 3 in overtreding waren, resulterend in 13 overtredingen, waaronder fraude, onjuist gebruik van tachografen en overtredingen van rust- en rijtijden.

Meer Samenwerking voor Eerlijke Concurrentie en Verkeersveiligheid

Dankzij het Benelux-Verdrag van Luik uit 2014 kunnen inspectiediensten grensoverschrijdend samenwerken bij controles van goederenvervoer. Dit bevordert de uniformiteit in toezicht op Europese wetgeving, stimuleert eerlijke concurrentie en verbetert arbeidsomstandigheden en verkeersveiligheid.

Lees het volledige artikel van de ILT hier

TachoByte: kies voor zekerheid

Tachobyte levert sinds 2007 betrouwbare tachograaf oplossingen die uw onderneming het een stuk gemakkelijker maken. Met onze oplossing hoeft u nooit meer handmatig de digitale tachograaf of de nieuwe smart tacho 2 uit te lezen en bovendien heeft u altijd alle gegevens beschikbaar in het vereiste formaat en voorkomt u gedoe met de inspecteur.

  • Remote Download
  • Ook op uw smartphone en tablet
  • Uitgebreide rapportages
  • Geïntegreerde overtredingsmodule

Vraag een offerte aan