21-07-23

Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) constateert overtredingen bij controle zomerpendelbussen

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft in een recente thema-actie bij de Belgische grens veertien overtredingen vastgesteld tijdens controles van zomerpendelbussen. De inspectie richtte zich vooral op het correct bedienen van de tachograaf.
controle zomerpendelbussen

ILT constateert 14 overtredingen tijdens controle zomerpendelbussen

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft in een recente thema-actie bij de Belgische grens veertien overtredingen vastgesteld tijdens controles van zomerpendelbussen. De inspectie richtte zich vooral op het correct bedienen van de tachograaf.

Resultaten van de controleactie

Bij zestien gecontroleerde bussen werden in totaal veertien overtredingen geconstateerd door ILT. In 44 procent van de gevallen was er sprake van onjuiste bediening van de digitale tachograaf. Dit toont een daling van 3 procent in vergelijking met een eerdere thema-actie in mei.

Waarschuwingen en boeterapport

De betrokken chauffeurs kregen voornamelijk waarschuwingen, behalve één chauffeur die een boeterapport kreeg. Deze chauffeur had verzuimd om het overnemen van een voertuig aan te tekenen als ‘andere werkzaamheden’ in de tachograaf.

Positieve gedragsverandering

ILT merkte op dat er een duidelijke gedragsverandering was in vergelijking met eerdere inspecties. Het aantal overtredingen voor onjuiste tachograafbediening was gedaald van 49 procent naar 25 procent in vergelijking met controles in februari tot en met april van dit jaar. Dit wijst op een positieve ontwikkeling in de naleving van de regels. bron

TachoByte: kies voor zekerheid

Tachobyte levert sinds 2007 betrouwbare tachograaf oplossingen die uw onderneming het een stuk gemakkelijker maken. Handmatig de digitale tachograaf uitlezen? Met onze oplossing hoeft dit nooit meer en bovendien heeft u altijd alle gegevens beschikbaar in het vereiste formaat en voorkomt u gedoe met de inspecteur.

  • Remote Download
  • Ook op uw smartphone en tablet
  • Uitgebreide rapportages
  • Geïntegreerde overtredingsmodule

 

 

 

Vraag een offerte aan