30-06-23

Strengere Controle op Rij- en rusttijden

Ongevallen veroorzaakt door oververmoeide chauffeurs komen nog regelmatig voor en kunnen ernstige gevolgen hebben, niet alleen voor de bestuurder zelf.
rij- en rusttijden

Oververmoeidheid achter het stuur: Een bron van ongevallen

Ongevallen veroorzaakt door oververmoeide chauffeurs komen nog regelmatig voor en kunnen ernstige gevolgen hebben, niet alleen voor de bestuurder zelf. De overheid streeft naar strikte naleving van de regels voor rij- en rusttijden om deze situaties te voorkomen.

Betrouwbare tachograaf: Garantie voor zuivere registratie van rijtijden

Een betrouwbare digitale tachograaf kan worden aangeschaft en geïnstalleerd door een gecertificeerde monteur. Hiermee worden alle kilometers correct geregistreerd. Het is echter de verantwoordelijkheid van de chauffeur zelf om de regels na te leven, aangezien het overschrijden van de toegestane rijtijden zware boetes met zich mee kan brengen.

Veiligheid voorop: Tijdig rustplaatsen opzoeken

Het is van groot belang dat beroepschauffeurs tijdig geschikte parkeerplaatsen vinden om hun rusttijden door te brengen. Het stilstaan op de vluchtstrook is een overtreding die beboet wordt, dus het is essentieel om te weten waar veilige rustlocaties te vinden zijn. Buitenlandse chauffeurs zijn vaak niet bekend met deze informatie.

Gevolgen van overtredingen: Onveiligheid en dramatische ongelukken

Het naleven van rusttijden is van cruciaal belang voor de veiligheid van de chauffeur en andere weggebruikers. Het overtreden van deze voorschriften kan leiden tot oververmoeidheid en onoplettendheid, met mogelijke dramatische gevolgen bij een ongeval.

Zorg voor een veilige en nauwkeurige registratie van rijtijden door gebruik te maken van betrouwbare tachografen. Bovendien is het essentieel voor beroepschauffeurs om de voorschriften met betrekking tot rusttijden strikt op te volgen, met het oog op de eigen veiligheid en die van andere weggebruikers. Bron

TachoByte: kies voor zekerheid

Tachobyte levert sinds 2007 betrouwbare tachograaf oplossingen die uw onderneming het een stuk gemakkelijker maken. Met onze oplossing hoeft u nooit meer handmatig de tachograaf uit te lezen en bovendien heeft u altijd alle gegevens beschikbaar in het vereiste formaat en voorkomt u gedoe met de inspecteur.

 

 

Vraag een offerte aan