06-06-23

De smart tacho 2: Strengere controles in het vooruitzicht

Maak kennis met de smart tacho 2, de nieuwe generatie tachograaf die vanaf 21 augustus 2023 verplicht wordt gesteld in nieuwe vrachtwagens. Deze geavanceerde tachograaf is niet alleen bedoeld om de rij- en rusttijden te handhaven, maar brengt ook extra controles met zich mee waar vrachtwagenchauffeurs rekening mee moeten houden. Het systeem is uitgerust met geavanceerde functies, waaronder automatische registratie van grensovergangen en strengere controles op cabotage en posting.
smart tacho 2

Scherpe controles voor naleving van regelgeving

De smart tacho 2 is ontworpen om de naleving van regelgeving in de transportsector strenger te controleren. Het registreert nauwkeurig de rij- en rusttijden, waardoor chauffeurs en transportbedrijven zich strikt aan de voorschriften moeten houden. Bovendien controleert het systeem op cabotage en posting, waardoor oneerlijke concurrentie en illegale detachering worden aangepakt. Vrachtwagenchauffeurs moeten zich bewust zijn van de toegenomen controle en ervoor zorgen dat ze voldoen aan de regels om mogelijke boetes en sancties te voorkomen.

Deadline voor retrofit en extra controles

Het is essentieel om op tijd voorbereid te zijn op de retrofit naar de smart tacho 2. Vanaf 1 januari 2025 moeten vrachtwagens met een digitale tachograaf, die actief zijn in een andere lidstaat dan het registratieland, overstappen naar de nieuwe tachograaf. Voor vrachtwagens met een smart tacho 1 in een andere lidstaat geldt de deadline als 19 augustus 2025. Vanaf 1 juli 2026 geldt deze verplichting ook voor internationaal rijdende vrachtwagens met een gewicht vanaf 2,5 ton. TLN, de branchevereniging voor transport en logistiek, organiseert voorlichtingsbijeenkomsten om vrachtwagenchauffeurs grondig te informeren over de smart tacho 2 en de verplichte retrofit.

Slimme tacho 2: Maak je klaar voor nauwkeurige gegevensregistratie!

Op 21 augustus 2023 wordt de smart tacho 2 verplicht in nieuwe voertuigen. Bereid je voor op de komst van de nieuwe tachograaf en wees op de hoogte van de strengere controles die je te wachten staan. Ontdek hoe TachoByte jou kan ondersteunen bij het nauwkeurig bijhouden van alle gegevens en zorg ervoor dat je voorbereid bent op de komst van de smart tacho 2. Voor meer informatie over TachoByte en hoe wij zekerheid bieden in gegevensregistratie, bekijk onze tachograaf oplossing hier. Neem vandaag nog contact op en maak je klaar voor de toekomst van tachograafregistratie!

Vraag een offerte aan