23-05-23

Jaarverslag ILT 2022: Toezicht op Wegtransport en Bussector

Het jaarverslag 2022 van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) belicht het belangrijke toezicht op het wegtransport en de bussector.
tachograaf

Volgens het rapport heeft de ILT het afgelopen jaar actief toezicht gehouden op de naleving van regelgeving in deze sectoren.

Het jaarverslag, te vinden op de website van ILT (https://magazines.ilent.nl/jaarverslag-ilt/2022/01/2.4-wegtransport-en-bus), biedt inzicht in de inspanningen van de inspectie om de veiligheid en duurzaamheid in het wegtransport en de bussector te waarborgen. Het document benadrukt het belang van naleving van rij- en rusttijden, de technische staat van voertuigen en de naleving van milieuvoorschriften.

Het rapport benoemt ook de uitdagingen waar de inspectie mee te maken heeft gehad. Zo blijft het toezicht op rij- en rusttijden een uitdaging, met overtredingen zoals het overschrijden van de maximaal toegestane rijtijd zonder voldoende rustpauzes. Daarnaast is er aandacht voor het voorkomen van milieuovertredingen en het waarborgen van de veiligheid van voertuigen in het wegtransport en de bussector.

De ILT benadrukt in het verslag het belang van samenwerking met de betrokken partijen, waaronder transportbedrijven, brancheorganisaties en andere relevante stakeholders. Samenwerking draagt bij aan een cultuur van veiligheid en naleving binnen de sector.

Het jaarverslag roept op tot verdere maatregelen om de naleving te verbeteren, zoals het versterken van handhavingscapaciteit en het investeren in technologische oplossingen. Hierbij wordt onder andere verwezen naar de noodzaak van geavanceerde systemen voor tachograafcontroles en realtime monitoring van rij- en rusttijden.

Met het jaarverslag 2022 benadrukt de ILT haar inzet voor het waarborgen van veiligheid en duurzaamheid in het wegtransport en de bussector. Het toezicht en de samenwerking met de verschillende stakeholders spelen een cruciale rol in het verbeteren van de naleving van regelgeving en het versterken van de sector als geheel.

TachoByte

Vanuit de rijtijdenwet heeft de EU strenge regels opgesteld voor vrachtwagenchauffeurs. Boetes op het overtreden van deze regels kunnen oplopen tot in de duizenden euro’s. Dit komt omdat er vaak per overtreding een boete wordt gerekend.

TachoByte heeft een oplossing die chauffeurs en transportondernemers helpt om het aantal boetes te verlagen. De TachoByte Pro versie heeft standaard met een geïntegreerde overtredingsmodule. Hierdoor kan tijdig worden bijgestuurd en kunnen chauffeurs waar nodig gecorrigeerd worden. Er is geen andere leverancier die voor dezelfde prijs een geïntegreerde overtredingsmodule kan leveren. Vaak worden er aparte oplossingen aangeboden of zijn de oplossingen veel duurder.

Ook één geïntegreerde oplossing met overtredingsmodule die boetes voorkomt? Neem contact op met onze mensen of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een offerte aan