20-02-23

Grote controleactie op wegtransport in Aalsmeer

Dinsdag 14 februari hielden diverse handhavingsdiensten een integrale controleactie op wegtransport in Aalsmeer.
ILENT Auto

Grote controleactie op wegtransport in Aalsmeer

Op de website van de ILT staat een nieuwsbericht dat er op dinsdag 14 februari diverse handhavingsdiensten een integrale controleactie op wegtransport in Aalsmeer hielden. Naast de Inspectie Leefomgeving en Transport waren ook de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid, de Nederlandse Arbeidsinspectie en de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) aanwezig. Ook keken er, vanuit de European Labour Authority (ELA), waarnemers uit Polen en Litouwen mee. Doel van de gezamenlijke actie was, naast het handhaven van de regels voor wegtransport, het uitwisselen van kennis en ervaring.

Controle
In totaal controleerden ze 28 voertuigen. Het betroffen zowel Nederlandse als buitenlandse vrachtwagens van binnen en buiten de EU. Er werd onder andere gekeken naar rij- en rusttijden, tachograaf gebruik, vervoersvergunningen, voertuigtechniek, lading- en beladingseisen, rijbewijzen en vakbekwaamheid, illegale tewerkstelling, loon, dienstbetrekking en detacheringsrichtlijn, malafide bedrijfsvoering en uitbuiting.

Resultaten
Bij 12 van de 28 gecontroleerde voertuigen zijn overtredingen vastgesteld. De overtredingen bestonden uit voertuig-technische zaken (4), overbelading (1), lichte overtredingen met betrekking tot het gebruik van de tachograaf (8) en het niet aanwezig hebben van een vervoersvergunning (4). Voor deze overtredingen is proces-verbaal of een boeterapport opgemaakt.

TachoByte: kies voor zekerheid
Tachobyte levert sinds 2007 betrouwbare tachograaf oplossingen die uw onderneming het een stuk gemakkelijker maken. Met onze oplossing hoeft u nooit meer handmatig de digitale tachograaf uit te lezen en bovendien heeft u altijd alle gegevens beschikbaar in het vereiste formaat en voorkomt u gedoe met de inspecteur.

  • Remote Download
  • Ook op uw smartphone en tablet
  • Uitgebreide rapportages
  • Geïntegreerde overtredingsmodule

 

Vraag een offerte aan