03-11-22

Grote vertraging voor bouw- en infraprojecten door opheffen bouwvrijstelling

Er zijn grote zorgen ontstaan over de gevolgen van het besluit van de Raad van State die een streep heeft gezet door de bouwvrijstelling voor stikstof. Dit heeft gigantische gevolgen voor de renovatie en uitbreiding van onze infrastructuur en brengt de doorstroming op de Nederlandse wegen in gevaar. Echter is dit niet het enige gevolg, ook gaat het veel transportondernemingen die actief zijn in de bouw treffen.
stikstof

Bouwvrijstelling

Door de Raad van State is geconcludeerd dat de bouwvrijstelling stikstof niet in lijn ligt met het Europese natuurbeschermingsrecht. Om deze reden, mag dit dus niet meer gebruikt worden bij bouwprojecten. Onder de bouwvrijstelling werd stikstofuitstoot in de sloop- en bouwfase niet meegeteld in de totale stikstofuitstoot van een bouwproject. Alle nieuwe projecten waar een vergunning voor aangevraagd wordt, moeten vanaf nu laten zien dat de stikstof uitstoot binnen de regels valt.

Vertraging voor vele bouw projecten & gevolgen transportondernemingen

Voor de vele bouwopgaves die in Nederland bestaan wordt gefreesd voor verdere vertragingen. Het schrappen van de bouwvrijstelling heeft niet alleen gevolgen voor woningbouwprojecten, maar ook voor noodzakelijke uitbreiding van de infrastructuur.  Hierdoor, lopen veel transportondernemingen gevaar die in de bouw actief zijn. Waarschijnlijk zullen zelfs de broodnodige renovatieprojecten vertraging oplopen, aldus TLN voorzitter Elisabeth Post.

De stikstof problematiek

Nederland moet van het slot en juist niet verder op slot volgens het TLN. Zij verwachten dat het kabinet werk gaat maken omtrent de aanpak van de huidige stikstof problematiek. ‘Onderhand is er al bijna 3 jaar geen vooruitgang geboekt, het wordt tijd dat het kabinet verantwoordelijkheid neemt om noodzakelijke stappen te maken en om ons land uit deze stikstofimpasse te halen’, aldus Post.

bron

 

TachoByte: kies voor zekerheid

Tachobyte levert sinds 2007 betrouwbare tachograaf oplossingen die uw onderneming het een stuk gemakkelijker maken. Met onze oplossing hoeft u nooit meer handmatig de digitale tachograaf uit te lezen en bovendien heeft u altijd alle gegevens beschikbaar in het vereiste formaat en voorkomt u gedoe met de inspecteur.

Tachograaf Analyse met TachoByte

  • Controle op alle rij tijden wetgeving
  • Controle op zowel dagelijkse als wekelijkse rusttijden
  • Ferry/Trein en meervoudige bemanning
  • Correcte invoer van activiteiten

 

Vraag een offerte aan