03-11-22

Flink wat Europese chauffeurs overtreden de regels!

Recente cijfers van Roadpol laten ziend at meer dan een kwart van de vrachtwagenchauffeurs de wet overtreedt in Europa. Roadpol concludeerde na een grootschalige inspectie van meer dan 427.000 vrachtwagens dat er wat mankementen waren. Bij meer dan 102.000 tests was er iets mis met de tachograaf administratie, gereden snelheid of het niet dragen van een veiligheidsgordel.
tachograaf

Roadpol controles

Politieteams in 19 Europese landen voerden controles uit van 13 tot 19 juni en van 18 tot 24 juli. In totaal zijn 427.105 vrachtwagens gestopt om de lading, de documenten en het rijgedrag van de betrokken chauffeurs te controleren. Bij 102.283 van hen werd een vorm van overtreding ontdekt, aldus Roadpol. 2.221 vrachtwagens mochten niet eens verder rijden totdat de auto of de lading was aangepast.

Tachograaf onjuist beheerd!

12.588 vrachtwagenchauffeurs reden langer dan toegestaan ​​tijdens controles en namen geen voorgeschreven pauzes. Meer dan 10.500 chauffeurs maakten misbruik van de tachograaf. In 545 gevallen werden er zelfs gemanipuleerde tachografen aangetroffen. “Het aantal mensen dat prutst met de instellingen van de tachograaf en het hiermee manipuleert, neemt jaar na jaar toe. De reden achter dit soort fraude is mogelijk de aanhoudende concurrentiedruk in deze nog steeds groeiende industrie. De economische voordelen voor vervoerders mogen dan groot zijn, de risico’s voor de verkeersveiligheid zijn groter. Vooral vermoeidheid van de bestuurder kan leiden tot ernstige aanrijdingen, niet alleen voor de bestuurder zelf, maar ook voor andere weggebruikers”, waarschuwt Jensen.

bron

Tachobyte helpt bij het voorkomen van boetes!

TachoByte kan als IT-specialist helpen. Bij een controle gaan wij alle benodigde data verzamelen en doorsturen naar de transporteur. Hierdoor voorkom je dus dat er onvolledige data worden verstuurd.

Rij- en rusttijden

Vanuit de rijtijdenwet heeft de EU strenge regels opgesteld voor vrachtwagenchauffeurs. Boetes op het overtreden van deze regels kunnen oplopen tot in de duizenden euro’s. Dit komt omdat er vaak per overtreding een boete wordt gerekend. TachoByte komt met een oplossing die chauffeurs en transportondernemers helpt om het aantal boetes te verlagen. De TachoByte Pro versie komt standaard met een geïntegreerde overtredingsmodule. Hierdoor kan tijdig worden bijgestuurd en kunnen chauffeurs waar nodig gecorrigeerd worden.

Kies voor zekerheid!

Of u nu eigen rijder bent met 1 vrachtwagen of een grote vloot heeft, het TachoByte systeem ontzorgt u in alle zaken omtrent de digitale tachograaf.

Tachobyte levert sinds 2007 betrouwbare tachograafoplossingen die uw onderneming het een stuk gemakkelijker maken. Het uitlezen van de tachograaf hoeft met onze oplossing nooit meer handmatig en bovendien heeft u altijd alle gegevens beschikbaar in het vereiste formaat en voorkomt u gedoe met de inspecteur.

 

Vraag een offerte aan