03-11-22

AanZET subsidie naar voren gehaald

Om meer ondernemers in staat te stellen sneller over te stappen op emissievrije vrachtwagens, stelt het kabinet voor het programma AanZET een subsidie ​​van in totaal 11,5 miljoen euro beschikbaar. Tevens wordt ook de subsidiepot voor emissie loos bouwmateriaal verhoogd met 22,2 miljoen euro. Hierdoor kunnen meer ondernemers hun plannen voor het gebruik van elektrische vrachtwagens realiseren.
Electric fleet

Subsidie

In totaal gaat het om een ​​bedrag van 34 miljoen euro dat staatssecretaris Heijnen eerder toekende voor een subsidie ​​voor emissievrije voertuigen, die nodig was omdat de subsidieaanvragen eerder dit jaar het beschikbare budget van 13,5 miljoen euro in twee uur tijd overschreden. Volgens de minister van Buitenlandse Zaken kunnen met het extra geld nog eens 450 vrachtwagens op waterstof of elektriciteit de weg op. Goede aanvragen voor vrachtwagens en bouwmachines liggen al op het bureau van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Ondernemers konden vanaf 9 mei hier hun aanvraag indienen. Het is voor dit jaar niet meer mogelijk om nieuwe aanvragen in te dienen bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Net als in de eerste ronde, zal het worden toegekend door loting.

Transitie naar schone voertuigen

Heijnen onderzoekt momenteel de mogelijkheid om dit budget voor vrachtauto’s verder te verhogen conform de wens van de Tweede Kamer. Ook TLN onderschrijft het belang van het prioriteren en verhogen van deze budgetten.  Uit de belangstelling voor het AanZET-programma blijkt dat ondernemers de gerichte overstap naar emissievrije voertuigen willen maken. In 2030 zullen er minimaal 12.000 e-tricks nodig zijn, vooral voor stadsbevoorrading, waarvoor een fors subsidiebudget nodig is aangezien de kosten van deze voertuigen momenteel aanzienlijk hoger zijn dan de verbrandingsmotorvarianten. Daarom eist TLN nogmaals dat het geld dat met de invoering van de vrachtwagenheffing beschikbaar komt in 2026 naar voren wordt gehaald om ervoor te zorgen dat de transitie naar schone voertuigen in de transportsector niet vastloopt.

bron

TachoByte: kies voor zekerheid

Tachobyte levert sinds 2007 betrouwbare tachograafoplossingen die uw onderneming het een stuk gemakkelijker maken. Met onze oplossing hoeft u nooit meer handmatig de digitale tachograaf uit te lezen en bovendien heeft u altijd alle gegevens beschikbaar in het vereiste formaat en voorkomt u gedoe met de inspecteur.

Tachograaf Analyse met TachoByte

  • Controle op alle rij tijden wetgeving
  • Controle op zowel dagelijkse als wekelijkse rusttijden
  • Ferry/Trein en meervoudige bemanning
  • Correcte invoer van activiteiten

 

Vraag een offerte aan