08-07-22

“File kost zeker 200 euro per uur per vrachtwagen”

Een vrachtwagen die vast komt te zitten in de file kost 200 euro meer per uur, bevestigt econoom Henry Steenbergen in verschillende media na eerdere berichtgeving van RTL Nieuws. Lange files ontstonden op Nederlandse snelwegen door de aanhoudende protesten van boeren. Vooral op de A67, de A28 en de A2 stonden lange files.
File

Gigantische kosten

Steenbergen berekende de € 200 door de huur van een vrachtwagen, chauffeur, brandstof, afschrijving en gederfde omzet bij elkaar op te tellen.  Door de boerenprotesten tegen het stikstofbeleid van het kabinet worden snelwegen afgezet en ontstaan er ernstige files. “Daarom komen veel vrachtwagens snel vast te zitten in Nederland”, zegt Steenbergen. “Met honderd mensen kun je een groot deel van het land afsluiten, reken maar uit wat het kost als het er 10.000 vrachtwagens gestopt zijn”. Onderzoeksinstituut Panteia had eerder berekend dat files in 2019 het goederenvervoer tussen de 1,2 en 1,6 miljard euro kosten.

Transport en Logistiek Nederland(TLN) begrijpt de zorgen van boeren, maar vindt het onaanvaardbaar dat wegen tijdens demonstraties worden afgesloten. Handelingen mogen er niet op gericht zijn anderen in gevaar te brengen of werk onmogelijk te maken.

bron

TachoByte: kies voor zekerheid

Tachobyte levert sinds 2007 betrouwbare tachograafoplossingen die uw onderneming het een stuk gemakkelijker maken. Met onze oplossing hoeft u nooit meer handmatig de digitale tachograaf uit te lezen en bovendien heeft u altijd alle gegevens beschikbaar in het vereiste formaat en voorkomt u gedoe met de inspecteur.

Tachograaf Analyse met TachoByte

  • Controle op alle rij tijden wetgeving
  • Controle op zowel dagelijkse als wekelijkse rusttijden
  • Ferry/Trein en meervoudige bemanning
  • Correcte invoer van activiteiten

Vraag een offerte aan