30-06-22

Bijna 52.000 euro boete voor transportbedrijf vanwege fraude met chauffeurskaart en rij- en rusttijden.

De rechtbank in het Deense Kolding heeft maandag 27 juni, uitspraak gedaan in een zaak tegen een 61-jarige chauffeur uit West-Jutland en het transportbedrijf waarvoor hij werkte.
Digitale tachograaf uitlezen op afstand.

Op de website van Transport Online staat een artikel waarin te lezen is dat een chauffeur van 61 jaar veroordeeld is tot 30 dagen gevangenisstraf. Ook kreeg hij een boete van 131.500 Deense Kronen, omgerekend 17.673 euro. En hij kreeg 1 jaar onvoorwaardelijke rijontzegging.

Het transportbedrijf waar de chauffeur voor werkte kreeg een boete van 385.000 Deense Kronen, omgerekend 51.741 euro.

Al lang geleden begon deze zaak, namelijk al op 23 juni 2020. Inmiddels is de vrachtwagenchauffeur 61 jaar en werd destijds aangehouden door Deense agenten bij Rasteplads Hylkedal bij Kolding. Tijdens de controle vermoedden de agenten dat de chauffeur eerder op de ochtend op de chauffeurskaart van zijn vrouw had gereden.

In april 2021 werd een aanklacht ingediend met 65 overtredingen. De overtredingen betroffen niet alleen het rijden op de chauffeurskaart van de vrouw, maar ook de chauffeurskaart van de vervoerder, en overtredingen van de rij- en rusttijdenregels.

Zowel de chauffeur als het transportbedrijf pleitten schuldig in de rechtbank.

Kies voor zekerheid
Of u nu eigen rijder bent met 1 vrachtwagen of een grote vloot heeft, het TachoByte systeem ontzorgt u in alle zaken omtrent de digitale tachograaf.

Tachobyte levert sinds 2007 betrouwbare tachograaf oplossingen die uw onderneming het een stuk gemakkelijker maken. Met onze oplossing hoeft u nooit meer handmatig de digitale tachograaf uit te lezen en bovendien heeft u altijd alle gegevens beschikbaar in het vereiste formaat en voorkomt u gedoe met de inspecteur.

 

Vraag een offerte aan