04-05-22

Subsidie voor zero-emissietrucks

Electric truck

Volledig schoon wagenpark in 2050

Om ondernemers te stimuleren over te stappen op schonere vrachtwagens komt er vanaf 9 mei subsidie voor de aanschaf van elektrische of waterstof aangedreven vrachtwagens. Het kabinet wil de volgende stap hiermee zeten naar een volledig schoon wagenpark in 2050.

Subsidie

De hoogde van de subsidie is afhankelijk van het type vrachtwagen en de grootte van het bedrijf. Grote bedrijven kunnen met subsidies n fiscale voordelen tot 0% meerkosten vergoed krijgen ten opzichte van een dieseltruck. De kleinste bedrijven, met minder dan 10 werknemers, kunnen tot 60% meerkosten declareren.

Budget

Voor 2022 is circa 13,5 miljoen euro beschikbaar. Tot en met 2024 is dit totaal ruim 40 miljoen euro. Er is nog geen budget voor na 2024. Dit is echter wel nodig omdat de inkomsten uit de vrachtautoheffing pas vanaf 2026 beschikbaar komen. Het kabinet bestudeert momenteel de vormgeving van de begroting na 2024, in lijn met de wens daartoe vanuit de tweede kamer en de industrie. Via de website van de Rijksdienst voor ondernemend nederland is meer informatie te lezen over de subsidie.

Volledig artikel

TachoByte: kies voor zekerheid

Tachobyte levert sinds 2007 betrouwbare tachograafoplossingen die uw onderneming het een stuk gemakkelijker maken. Met onze oplossing hoeft u nooit meer handmatig de digitale tachograaf uit te lezen en bovendien heeft u altijd alle gegevens beschikbaar in het vereiste formaat en voorkomt u gedoe met de inspecteur.

Tachograaf Analyse met TachoByte

  • Controle op alle rij tijden wetgeving
  • Controle op zowel dagelijkse als wekelijkse rusttijden
  • Ferry/Trein en meervoudige bemanning
  • Correcte invoer van activiteitet

 

 

Vraag een offerte aan