25-03-22

Aankondiging NIWO openstellen voertuigenregister

Let op! De NIWO heeft aangekondigd om het voertuigenregister open te gaan stellen. Lees hieronder wat dit voor uw transportonderneming kan gaan betekenen!
NIWO

Hogere eisen NIWO vergunning

Begin mei 2022 wordt het voertuigenregister voor vergunninghouders van de NIWO opengesteld. Wat betekent dit voor u als transportondernemer?

Elk transportbedrijf gaat zijn voertuigen en aantal chauffeurs registreren. Net als de de huidige situatie moet tegenover elk vergunningsbewijs een voertuig staan, maar aan het aantonen daarvan worden hogere eisen gesteld. Daarnaast moeten er voldoende chauffeurs werkzaam zijn bij de onderneming. Een praktisch voorbeeld: Voor een ondernemer met 10 vergunningsbewijzen is het niet logisch om 1 chauffeur te hebben. Vanwege de nieuwe Europese regels uit het mobiliteitspakket gaat de NIWO dit controleren. Het niet aanleveren van gegevens kan leiden tot intrekking van de NIWO vergunning.

Bijhouden kentekens en aantal chauffeurs

Het voertuigenregister behoort tot onderdeel van het ondernemersloket van de NIWO. Ondernemers die gebruik maken van het ondernemersloket kunnen eenvoudig hun gegevens inzien. De kentekens en de manier waarop u over uw voertuigen beschikt(koop, huur of lease) legt u zelf vast in het voertuigenregister. Mocht u de voertuigen huren of leasen, dan uploadt u de huur/leasecontracten, bij koop is dit niet nodig. Het aantal werknemers en het aantal chauffeurs vult u ook in.

Toegang alleen via eHerkenning

eHerkenning is nodig om toegang te krijgen tot het ondernemersloket en het voertuigregister. De NIWO gebruikt eHerkenning op niveau 3, de standaard bij de overheid. Dit is een veilige en betrouwbare manier. Met dit inlogmiddel kun u ook bij vele andere overheidsinstanties inloggen. eHerkenning is gekoppeld aan uw KVK-nummer van de onderneming, zodat u namens de ondernemeing online zaken kunt regelen met de overheid. Meer informatie over eHerkenning kunt u hier vinden.

TachoByte: kies voor zekerheid

Tachobyte levert sinds 2007 betrouwbare tachograafoplossingen die uw onderneming het een stuk gemakkelijker maken. Met onze oplossing hoeft u nooit meer handmatig de digitale tachograaf uit te lezen en bovendien heeft u altijd alle gegevens beschikbaar in het vereiste formaat en voorkomt u gedoe met de inspecteur.

Tachograaf Analyse met TachoByte

  • Controle op alle rij tijden wetgeving
  • Controle op zowel dagelijkse als wekelijkse rusttijden
  • Ferry/Trein en meervoudige bemanning
  • Correcte invoer van activiteitet

 

Vraag een offerte aan