11-02-22

TLN vraagt LNG compensatieregeling bij ministerie van economische zaken

Bedrijven die vanwege milieuvoordelen zijn overgestapt, mogen hier niet benadeeld door worden.
GasStation

Extreme LNG-prijzen

TLN pleit bij het ministerie van economische zaken voor compensatieregeling voor transportbedrijven die benadeeld zijn door de forse LNG prijzen. Bedrijven die vanwege milieuvoordelen zijn overgestapt, mogen hier niet benadeeld door worden. Diverse bedrijven hebben kenbaar gemaakt dat deze extreme prijsstijgingen de rendabele inzet van voertuigen onmogelijk maakt. In twee jaar tijd is de prijs van LNG extreem gestegen van 90 eurocent naar 2,5 euro per kilogram.

Stimuleringsbeleid

Transporteurs die via het stimuleringsbeleid van de overheid over zijn gegaan op LNG en hiermee dus milieuvoordelen hebben, lijken nu van deze positieve keuze benadeeld te worden. TLN ziet marktkansen voor een versnelde groei van bio-LNG dat voor nog meer CO2-reductie kan zorgen. Hiervoor zijn transporteurs nodig die al geïnvesteerd hebben in LNG vrachtwagens.

Compensatieregeling

De branchevereniging stelt een compensatieregeling voor waarmee transporteurs kunnen blijven concurreren op de markt van goederenvervoer over de weg. De TLN denkt aan een regeling die voorziet in de meerkosten uit de extreme prijsstijging van LNG die niet op grond van de reguliere dieselclausule in rekening kunnen worden gebracht.

TachoByte: kies voor zekerheid

Tachobyte levert sinds 2007 betrouwbare digitale tachograaf oplossingen die uw onderneming het een stuk gemakkelijker maken. De digitale tachograaf uitlezen hoeft met onze oplossing nooit meer handmatig en bovendien heeft u altijd alle gegevens beschikbaar in het vereiste formaat en voorkomt u gedoe met de inspecteur.

 

volledig artikel

 

 

Vraag een offerte aan