07-10-21

Fikse boete en rijontzegging vanwege niet gebruiken bestuurderskaart.

De rechtbank in het Deense Kolding heeft een Duitse vervoerder en zijn chauffeur een fikse boete en rijontzegging opgelegd wegens het rijden zonder bestuurderskaart.

Fikse boete en rijontzegging vanwege niet gebruiken bestuurderskaart

De rechtbank in het Deense Kolding heeft een Duitse vervoerder en zijn chauffeur op 30 september 2021 veroordeeld wegens het rijden zonder bestuurderskaart. De vrachtwagen is op 26 mei 2020 gestopt door de politie bij Rasteplads Hylkedal bij Kolding. Tijdens de inspectie bleek dat er zich 2 personen in het voertuig bevonden en dat de twee samen reden. Als een van de twee niet reed, dan gebruikten ze de bestuurderskaart in de tachograaf ook niet, waardoor het leek alsof ze zich aan de regels betreft rij- en rusttijden hielden, echter was dit natuurlijk niet het geval.

De chauffeur kreeg een ontzegging van het recht om zware voertuigen te besturen in Denemarken voor ruim zes maanden en een boete van omgerekend ruim 4.300 euro. De werkgever van de chauffeur kreeg dezelfde ontzegging als de chauffeur en een boete van omgerekend ruim 16.204 euro

Tachobyte

Tachobyte levert sinds 2007 betrouwbare tachograafoplossingen die uw onderneming het een stuk gemakkelijker maken. Met onze oplossing hoeft u nooit meer handmatig de digitale tachograaf uit te lezen en bovendien heeft u altijd alle gegevens beschikbaar in het vereiste formaat en voorkomt u gedoe met de inspecteur.

  • Remote download van zowel bestuurderskaarten en voertuigmassageheugen.
  • Ook op uw smartphone en tablet – Geen lokale software, alles loopt via de TachoByte cloud.
  • Uitgebreide rapportages – Handige overzichten over de rij- en rusttijden van uw chauffeurs
  • Geïntegreerde overtredingsmodule – Direct inzicht in de rij- en rusttijden van uw bestuurders

 

Vraag een offerte aan