14-07-21

Politiecontrole brengt schrijnend geval van sociale dumping aan het licht:

“Chauffeurs hadden al maanden geen loon gekregen”
Digitale tachograaf uitlezen op afstand.

Politiecontrole brengt schrijnend geval van sociale dumping aan het licht: “Chauffeurs hadden al maanden geen loon gekregen”.

Op de Belgische website www.nieuwsblad.be staat een artikel dat bij een politiecontrole in Welkenraedt aan het licht is gekomen hoe vijf Wit-Russische chauffeurs worden uitgebuit.

“De betrokken chauffeurs bleken al maanden geen loon te hebben gekregen en hadden ook geen geld bij zich. Het vijftal was bovendien al negen weken non-stop onderweg, wat in strijd is met de Europese regels inzake het wegvervoer en met de arbeidswetgeving”, klinkt het.

De 5 voertuigen werden in beslag genomen door de politie vanwege meerdere ernstige defecten, zoals versleten banden, een defect AdBlue-systeem en problemen met de tachograaf.

Verschillende Belgische controle-instanties hebben het Transportbedrijf erop aangedrongen de situatie omtrent de chauffeurs te verbeteren en de defecten z.s.m. op te lossen.

Roberto Parrillo, voorzitter van de afdeling wegtransport bij de Europese Transportfederatie, regelde intussen dat de onfortuinlijke chauffeurs fatsoenlijk worden opgevangen.

TachoByte: kies voor zekerheid
Tachobyte levert sinds 2007 betrouwbare tachograafoplossingen die uw onderneming het een stuk gemakkelijker maken. Met onze oplossing hoeft u nooit meer handmatig de digitale tachograaf uit te lezen en bovendien heeft u altijd alle gegevens beschikbaar in het vereiste formaat en voorkomt u gedoe met de inspecteur.

  • Remote Download
  • Ook op uw smartphone en tablet
  • Uitgebreide rapportages
  • Geïntegreerde overtredingsmodule

 

Vraag een offerte aan