15-06-21

Ontdek de nieuwe FMS-koppeling van TachoByte.

Wist je dat TachoByte niet alleen automatisch je tachograaf en bestuurderskaart uitleest, maar ook ander waardevolle informatie uit je vloot haalt? Dit doen we met onze nieuwe feature, die gebruikt maakt van de FMS-koppeling in vrachtwagens.

Ontdek de nieuwe FMS-koppeling van TachoByte
Wist je dat TachoByte niet alleen automatisch je tachograaf en bestuurderskaart uitleest, maar ook ander waardevolle informatie uit je vloot haalt? Dit doen we met onze nieuwe feature, die gebruikt maakt van de FMS-koppeling in vrachtwagens.

Wat is een FMS-koppeling?
Een FMS-koppeling maakt gebruik van de FMS-standaard die in bijna iedere vrachtwagen aanwezig is. Hiermee kunnen allerlei gegevens worden uitgelezen, waarmee diverse vragen worden beantwoord:

  • Wat is het huidige brandstofniveau van de vrachtwagens?
  • Wat is het gemiddelde verbruik van een voertuig?

FMS staat voor Fleet Management System en de FMS-koppeling voorziet dus in informatie waarmee een FMS-systeem kan worden gevuld.

Voordelen van een FMS-koppeling
In de bovenstaande alinea staan enkele voorbeelden van informatie die je uit de FMS-koppeling kan halen. Door van alle vrachtwagens het gemiddelde verbruik bij te houden kan je bijvoorbeeld sturen op beter rem- en acceleratiegedrag. In een sector waarin iedere cent per kilometer je concurrentievoordeel kan opleveren, is dat zeker welkom.

Hoe werkt de FMS-koppeling?
Zoals gezegd maakt de FMS-koppeling gebruik van de FMS-standaard in vrachtwagens. Deze standaard bestaat sinds 2002 en is in het leven geroepen door Daimler, MAN, Scania, Volvo/Renault, DAF en IVECO.

De standaard gaat uit van de CAN-bus die in alle moderne vrachtwagens aanwezig is. Via de CAN-bus kunnen allerlei gegevens worden uitgelezen, die vervolgens weer kunnen worden gebruikt voor allerlei doeleinden. Hierbij kan gedacht worden aan:

  • Huidige snelheid op basis van tacho
  • Huidige snelheid op basis van wielomwentelingen
  • Brandstofniveau
  • Huidige aslast
  • Status cruisecontrol (aan/uit)
  • Status remmen (aan/uit)
  • Kilometers tot aan onderhoud

De bovenstaande lijst bevat slechts een aantal voorbeelden. De hoeveelheid gegevens is erg groot en het aantal soorten gegevens is erg gevarieerd.

TachoByte Remote Download + Track & Trace bevat FMS-mogelijkheden
Bij onze Remote Download + Track & Trace oplossing is de FMS-koppeling standaard inbegrepen. Bovendien worden alle gegevens die uitgelezen worden, beschikbaar gesteld in hetzelfde online platform als waarop je de tachograafdata terugvindt. Alles op één plek dus, 24/7 en op ieder gewenst apparaat. Een vloot vrachtwagens managen was nog nooit zo eenvoudig.

De FMS-koppeling werkt nu al standaard bij alle DAF vrachtwagens en op de nieuwere Iveco vrachtwagens.

Interesse in onze FMS-oplossing? Neem contact op met één van onze mensen voor de mogelijkheden of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een offerte aan