25-03-21

Weer tachograaffraude ontdekt tijdens controle A15.

ZETTEN - De Inspectie Leefomgeving en Transport controleerde dinsdag op de A15 bij Zetten een vrachtwagen en de chauffeur.
Digitale tachograaf uitlezen op afstand.

Weer tachograaffraude ontdekt tijdens controle A15.

In een artikel op de website van Transport-Online.nl staat te lezen dat dinsdag op de A15 bij Zetten een controle door de Inspectie Leefomgeving en Transport is uitgevoerd. “Tijdens het doormeten van de tachograaf werden er foute gegevens gegeven. Daarop is de vrachtwagen naar de dealer gebracht. De tachograaf is in beslag genomen”.

Het transportbedrijf kreeg een boete van 10.375 euro. Daarnaast mocht de chauffeur geen arbeid verrichten voor minimaal 45 uur.

Nadat is bewezen dat de chauffeur echt fraude heeft gepleegd, krijgt hij ook een boete van 1.500 euro en moet hij ook zijn chauffeurskaart inleveren.

TachoByte: kies voor zekerheid

Tachobyte levert sinds 2007 betrouwbare tachograafoplossingen die uw onderneming het een stuk gemakkelijker maken. Met onze oplossing hoeft u nooit meer handmatig de digitale tachograaf uit te lezen en bovendien heeft u altijd alle gegevens beschikbaar in het vereiste formaat en voorkomt u gedoe met de inspecteur.

Ga voor meer informatie naar www.tachobyte.nl of kijk onze bedrijfsfilm voor meer informatie.

 

Vraag een offerte aan