25-02-21

“Niet te warm, niet te koud, maar precies goed. Dat is waar we voor gaan.”

Je moet als bedrijf steeds vaker aantonen dat een trailer daadwerkelijk een bepaalde temperatuur heeft. En niet alleen bij vertrek of aankomst, maar tijdens de hele rit. Steeds meer bedrijven hanteren immers het motto: “vertrouwen is goed, controle is beter”.
Trailer Temperatuur Registratie

“Niet te warm, niet te koud, maar precies goed. Dat is waar we voor gaan.”

Het is een mooie, zomerse dag en je belt met een potentiële klant voor geconditioneerd transport:

“Het spijt me meneer, dat is helaas niet mogelijk, maar ik kan u wel verzekeren dat uw goederen onder de beste condities worden getransporteerd. Niet voor niets hebben we in meer dan 30 jaar een grote reputatie opgebouwd.”

“Dat zal wel, maar ik moet het zeker weten. Ik kan helaas niet met jullie in zee gaan.”

De zomerse dag wordt zo een stukje minder mooi. Je krabt jezelf nog eens onder je kin: wat is er de laatste jaren veranderd? Hoewel je bedrijf al tientallen jaren naar tevredenheid koel- en vriestransport verzorgd, kiest deze klant tóch voor een concurrent.

De vraag is: waarom?

Het antwoord is eenvoudig: je moet als bedrijf steeds vaker aantonen dat een trailer daadwerkelijk een bepaalde temperatuur heeft. En niet alleen bij vertrek of aankomst, maar tijdens de hele rit. Steeds meer bedrijven hanteren immers het motto: “vertrouwen is goed, controle is beter”.

Kan je dit niet? Dan loop je klanten mis.

Daarom levert TachoByte temperatuursensoren die te combineren zijn met ons trailervolgsysteem tb10. Hier kunnen maar liefst 12 sensoren op worden aangesloten waarmee nauwkeurig de temperatuur wordt gemeten, eventueel per compartiment. Uiteraard zijn al deze gegevens 24/7 beschikbaar op iedere gewenste device. Een chauffeur kan dus bij aankomst direct de gegevens laten zien, maar ook de backoffice kan rapporten opstellen voor klanten.

Niels Vollenbroek, commercieel directeur van TachoByte geeft aan: “Zeker wanneer het gaat om koel- en vriestransport geldt: meten is weten. En dit moet, afhankelijk van het product, soms erg nauwkeurig. TachoByte ondersteunt bedrijven daarin. “Niet te warm, niet te koud, maar precies goed. Dat is waar we voor gaan”.

De volgunit waarop de sensoren worden aangesloten beschikt uiteraard over een krachtige accu. Dit betekent dat een trailer ook te volgens is wanneer deze langere tijd is afgekoppeld. Zeker wanneer het gaat om internationaal geconditioneerd transport is dit geen overbodige luxe.

Stel jezelf eens voor hoe een gesprek zou gaan wanneer je wél over deze gegevens beschikt:

“Natuurlijk kunnen we meer bieden dan alleen onze goede reputatie. We kunnen u ook een overzichtelijke rapportage leveren van de exacte temperatuur tijdens de gehele rit.”

“Super, dat is precies waar ik naar op zoek ben.”

En weer verlaat een tevreden klant het pand.

Geïnteresseerd in wat onze volgunit en onze sensoren voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Vergeet niet: het bedrijf dat nieuwe technologie nodig heeft, maar dit niet koopt, betaalt er nu al voor.

Vraag een offerte aan