02-02-21

Drie weken lang controles op zwaar vervoer in provincie Antwerpen

In de provincie Antwerpen startte maandag 1-2-2021 een campagne van zowel de lokale als de federale politie die gericht is op het controleren van zwaar vervoer.
Truck driving on the road

Drie weken lang controles op zwaar vervoer in provincie Antwerpen.

In het Belgische artikel staat te lezen dat in de provincie Antwerpen de komende 3 weken controles uitgevoerd worden op zwaar vervoer.

Het belangrijkste argument blijft de verkeersveiligheid kunnen  we lezen in het artikel. ‘Het gemiddeld aantal letselongevallen per afgelegde afstand is dan wel beduidend lager voor letselongevallen met vrachtwagens dan voor andere letselongevallen, maar ongevallen waarbij zwaar vervoer betrokken is, zijn gemiddeld wel veel ernstiger dan andere ongevallen.’

Concrete aspecten die worden gecontroleerd, zijn het naleven van de wettelijke voorschriften als transportorganisator, de aanwezigheid van de vereiste documenten voor het voertuig en de lading, het naleven van de wettelijke vereisten van de chauffeurs, van de EU-verordeningen inzake rij- en rusttijden en de tachograaf, van de sociale wetgeving en het personenvervoer. Zowel de federale wegpolitie als bijna alle lokale politiezones in de provincie werken mee aan de acties.

TachoByte

Tachobyte levert sinds 2007 betrouwbare tachograafoplossingen die uw onderneming het een stuk gemakkelijker maken. Met onze oplossing hoeft u nooit meer handmatig de digitale tachograaf uit te lezen en bovendien heeft u altijd alle gegevens beschikbaar in het vereiste formaat en voorkomt u gedoe met de inspecteur.

Kijk voor meer informatie op onze website www.tachobyte.nl.

Vraag een offerte aan