11-12-20

“Da’s pech, trailer weg…”

Het kost altijd tijd wanneer je niet a lá minute weet waar je voertuigen of roerende goederen zich bevinden.

“Da’s pech, trailer weg…”

Een trailer of oplegger kwijt zijn, is geen pretje. Toch is het voor veel bedrijven een regelmatig terugkerend fenomeen en het kost altijd tijd wanneer je niet a lá minute weet waar je voertuigen of roerende goederen zich bevinden. Zeker bedrijven die erg veel materieel hebben, krijgen hier wel eens mee te maken.

En dan hebben we het nog niet eens over diefstal. Criminelen worden steeds brutaler en onbeveiligde opleggers of andere materieel brengt veel geld in het laadje op de zwarte markt.

Het beheren van de locatie van trailers en andere objecten is daarnaast niet persé een probleem dat zich alleen bij transportbedrijven voordoet. Wat te denken van verhuurbedrijven van auto’s, caravandealers, bouwbedrijven of loonbedrijven? Allen hebben ze te maken met waardevolle roerende goederen en hoe groter het ‘wagenpark’, hoe lastiger het is om van alle objecten de locatie te volgen.

Gelukkig heeft TachoByte een oplossing waarmee alle objecten 24/7 te volgen zijn.

Hoe dat werkt? We leggen het graag uit in 3 eenvoudige stappen:

1) Ons robuuste IP67-waterdichte volgsysteem wordt gemonteerd op het object.

2) De unit stuurt iedere paar minuten de positie van het object, of één keer per dag als deze afgekoppeld is en geen voeding meer heeft.

3) De locatie van het materieel is 24/7 in te zien in een gebruiksvriendelijk portaal op je tablet, telefoon of laptop.

Naast het volgen van voertuigen en objecten biedt het volgsysteem echter nog meer mogelijkheden:

  • Het instellen van alerts en notificaties op het trailer volgsysteem.
  • Geofencing. Hierbij krijg je een alert wanneer een object buiten een gebied komt.
  • Koppeling met temperatuursensoren. Kan aangesloten worden op 12 temperatuursensoren.

Daarnaast maken we gebruik van een erg ‘robuust’ volgsysteem. Maar hoe robuust is dat eigenlijk?

Om te beginnen is de hardware gecertificeerd IP67-waterdicht. Dit betekent dat deze volledig stofvrij is en daarnaast ook ondergedompeld kan worden in water. Hollandse stortbuien of stoffige bouwplaatsen vormen dus geen probleem voor ons systeem.

Daarnaast maakt TachoByte, als één van de weinige leveranciers, gebruik van zowel het GPS als het GLONASS-systeem. Dit maakt onze gps-tracker de meest nauwkeurige in de markt en stelt je in staat om ieder object tot in detail te volgen.

Tot slot beschikt de unit over een krachtige accu. Wanneer de trailer gekoppeld is haalt de unit zijn voeding uit de vrachtwagen, maar wanneer dit niet het geval is, wordt de accu ingeschakeld en maakt de unit gebruik van een energiebesparende modus. Hierdoor is een afgekoppeld object zelfs na weken nog terug te vinden.

Nooit meer zoeken naar materieel? Waardevolle roerende goederen en objecten beveiligen? Automatisch een signaaltje krijgen wanneer een object verplaatst wordt? Het kan allemaal met het Trailer Volgsysteem van TachoByte. Neem nu contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Vraag een offerte aan