18-08-20

Mobility Package gepubliceerd door EU

Europese Unie Vlag

Het op 31 juli 2020 door de EU gepubliceerde nieuwe Mobility Package gaat de wet en regelgeving van de transportsector flink opschudden. De eerste wijzigingen in regelingen rondom rij- en rusttijden zullen per 20 augustus 2020 van kracht zijn.

Het doel van het Mobility Package volgens Elmer de Bruin coördinator internationaal bij TLN, is ‘om op Europese schaal de scheefgroei aan te pakken, onduidelijke complexe regels tegen te gaan, tot eerlijke arbeidsomstandigheden te komen en een einde te maken aan de nomaden op de weg en social dumping’.

De belangrijkste veranderingen in het nieuwe Mobility Package zijn onder andere dat voertuigen eens in de 8 weken terug moeten keren naar een van de exploitatievestigingen in de lidstaat waar hij geregistreerd staat, transportbedrijven moeten ritten als zodanig plannen dat chauffeurs elke 3 of 4 weken naar huis moeten kunnen en dat er nog maar maximaal 3 cabotage ritten per 7 dagen zijn toegestaan met een cooling off periode van 4 dagen.

TLN heeft een handig overzicht gemaakt dat u hier kunt downloaden.

Deze veranderingen zijn tevens ook de veranderingen waar de meningen sterk over verdeeld zijn omdat deze een negatief effect zouden hebben op de duurzaamheid van de transport sector.

Of deze veranderingen nou negatief of positief zijn, met de oplossingen van TachoByte weet u in ieder geval zeker dat u, uw rij en rusttijden overzichtelijk terug kunt vinden, wat de kans op boetes door overtredingen aanzienlijk kan verkleinen.

Vraag een offerte aan