30-12-18

Wegtransport: belangrijkste ontwikkelingen

December zit er alweer bijna op. Ook deze maand waren er weer een aantal belangrijke ontwikkelingen in de sector wegtransport. We zetten ze voor u op een rij.
Truck driving on the road

Controles blijven sterk

De jaarwisseling is hét moment voor een koerswijziging. Hoewel er veel dingen veranderen in de transportwereld, blijft één ding in ieder geval hetzelfde: de focus van ILT op het handhaven van de Rijtijdenwet in Nederland. Dit zal steeds slimmer gebeuren en ook steeds meer in samenwerking met Belgische, Luxemburgse of Duitse collega’s. Overigens geldt dit niet alleen voor de Benelux, maar in heel Europa. Onlangs werd dit maar weer eens bevestigd toen een Sloveense chauffeur voor € 71.650 op de bon werd geslingerd.

Tóch geen prijsstijging in de tachograafkaarten?

Onlangs leek het erop dat de tachograafkaarten weer verhoogd zouden worden in prijs. Dit leverde veel protest op van Tweede Kamer partijen, die zien dat belangenpartijen en ondernemers zich al jarenlang (terecht) verzetten tegen de hoge prijzen van KIWA. Hoewel het momenteel kerstreces is, kan Cora van Nieuwenhuizen in het nieuwe jaar direct aan de bak met deze kwestie.

Klimaatakkoord definitief: wat betekent het voor de transportwereld?

Een aanschafsubsidie voor zero-emission vrachtwagens, een overgangsregeling voor bestaande vrachtwagens, meer biobrandstof en een kilometerheffing voor transport over de weg: zomaar wat punten uit het klimaatakkoord. Wat de exacte uitwerking in de praktijk gaat zijn is nog niet helemaal duidelijk, maar dat er een en ander gaat veranderen voor transportondernemers, dat is zeker!

Vraag een offerte aan