17-12-18

Hoe kleine transportondernemers en ZZP’ers eenvoudig kunnen digitaliseren, zonder verstand van IT te hebben

Remote download Slider

Grote transportbedrijven zijn volop bezig met digitalisering, IT en enkele andere zaken. Het is volgens een Duits onderzoek dé reden dat het verschil met kleinere transportbedrijven steeds groter wordt. Wat betekent dit voor u als transportondernemer? En wat kunt u ermee?

Duits onderzoek
Volgens een onderzoek van enkele Duitse belangenbehartigers is digitalisering het grootste verschil tussen grote en kleine transportondernemers. De grote jongens digitaliseren alles wat gedigitaliseerd kan worden. De kleinere ondernemers moeten er soms niet aan denken. Het zorgt volgens het onderzoek dat de kloof tussen beiden steeds groter wordt. Het motto: begin met digitaliseren, of loop de boot mis.

Digitaliseren: ingewikkeld, of appeltje eitje?
Met name bij grotere bedrijven zijn IT-projecten om zaken te digitaliseren nogal ingewikkeld en omvangrijk. Gelukkig hoeft dit voor kleine transportondernemers en ZZP’ers niet het geval te zijn. Digitaliseren kan hier een kwestie zijn van een online boekhoudpakket of een eenvoudige oplossing voor het automatisch uitlezen van de digitale tachograaf. Het voordeel hiervan is dat u vaak snel rendement ziet. Bovendien hoeft u niet veel verstand van zaken te hebben om van de voordelen gebruik te maken.

De digitale tachograaf, is die al gedigitaliseerd?
De digitale tachografen die uw vrachtwagens gebruiken worden digitaal genoemd. Echter, als we er eens goed naar kijken, zijn ze dat dan wel? Nog steeds moeten de tachografen handmatig worden uitgelezen door u of uw chauffeurs. Hetzelfde geldt voor de bestuurderskaarten. Deze data moet u vervolgens 12 maanden lang bewaren, in alle wettelijk vereiste bestandsformaten. Doet u dit helemaal niet, niet op de juiste manier, of niet lang genoeg? Dan zijn hoge boetes het gevolg.

Een oplossing voor dit probleem en tevens een eerste stap in het digitaliseren van uw transportbedrijf, is het automatisch laten uitlezen van uw tachografen en bestuurderskaarten. TachoByte biedt zo’n oplossing waarbij niet alleen alles automatisch wordt uitgelezen, maar waarbij we er ook voor zorgen dat u voldoet aan de bewaarplicht. Bovendien heeft u geen IT-kennis nodig om gebruik te maken van de oplossing. Als u weet hoe u ergens kunt inloggen, dan weet u voldoende.

Ook een stap zetten in het digitaliseren van uw transportonderneming? Maak kennis met TachoByte, dé oplossing die uw digitale tachograaf automatiseert. Neem contact op met een van onze mensen of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een offerte aan