20-09-18

Misverstand rondom slimme tachograaf, deel 1: uitlezen op afstand niet standaard mogelijk

DTCO met kaart

In twee artikelen over de nieuwe digitale tachograaf leggen we twee belangrijke misverstanden uit. De zogenaamde slimme digitale tachograaf wordt vanaf 15 juni 2019 verplicht voor nieuw geregistreerde vrachtauto’s. In deel 1: uitlezen op afstand is niet standaard mogelijk.

Automatisch uitlezen slimme tachograaf mogelijk, maar niet standaard

Het automatisch uitlezen van de digitale tachograaf bespaart ondernemers en chauffeurs al jaren veel tijd en administratief gedoe. Daarnaast worden dagelijks vele boetes voorkomen omdat de administratie rondom de digitale tachograaf op orde is. Voor het uitlezen van de digitale tachograaf is een oplossing nodig, zoals die van TachoByte.  Sommige ondernemers denken dat, met de invoering van de slimme tachograaf, het niet langer nodig is om een dergelijke oplossing te gebruiken. Dit is echter een misverstand. De gegevens die beschikbaar zijn vanuit de slimme tachograaf zijn alleen bestemd voor controlerende instanties. Daarnaast zorgen de gegevens die kunnen worden uitgelezen niet voor een deugdelijke tachograafadministratie.

Remote Download systeem nog altijd de beste oplossing

Met een Remote Download systeem zoals TachoByte worden de tachograafgegevens wél volledig uitgelezen. Bovendien worden deze gegevens opgeslagen in een beveiligde omgeving die 24/7 te benaderen is vanaf de pc, laptop, tablet of smartphone. Omdat gegevens van zowel het massageheugen van de digitale tachograaf als van de chauffeurskaart worden opgeslagen in het wettelijk vereiste formaat scheelt dit ondernemers een hoop administratieve zorgen en boetes.

De slimme tachograaf zorgt niet voor een automatische tachograaf administratie. Een Remote Download oplossing wel. Maakt uw bedrijf al gebruik van de voordelen van Remote Download? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact op met onze technische mensen voor meer informatie.

Vraag een offerte aan