16-08-18

Wereldrecord Largest truck parade geen gevaar voor wekelijkse rust

Truck driving on the road

Op vrijdag 9 september vindt de zogenaamde ‘Largest Truck Parade plaats’. ILT heeft aangegeven dat ze coulant om zullen gaan met chauffeurs die door de vrachtwagentocht voor kinderen met een onbekende ziekte hun wekelijkse rust niet halen.

De Largest Truck Parade wordt georganiseerd door de Femke Foundation, een stichting die zich inzet voor kinderen met een onbekende ziekte. Bij het evenement, dat plaatsvindt op militair oefenterrein ‘De Vlasakkers’ vlakbij Soest en Amersfoort, zijn op dit moment bijna 200 truckers en vrachtwagens aangemeld die aan de parade deel zullen nemen. Naast dat het een leuke dag gaat worden voor deelnemers aan de parade, is het ook de bedoeling dat er een wereldrecord verbroken gaat worden. Daarom zal bij het evenement een notaris aanwezig zijn.

Veel chauffeurs halen door deelname aan de parade hun wekelijkse rust niet omdat de parade in het weekend plaatsvindt. ILT heeft aangegeven dat ze overtredingen als gevolg van deelname door de vingers worden gezien. Wel heeft ILT aangegeven dat de voorkeur uitgaat naar het inlassen van een verkorte weekendrust. Ook moeten deelnemers aan de parade bij een controle van ILT een brief tonen die ze van tevoren van ILT zullen ontvangen.

TachoByte wenst alle deelnemers aan de parade heel veel plezier.

Vraag een offerte aan