23-07-18

Integrale controle tijdens bezoek Europees Parlement levert weinig op

Europese Unie Vlag

Tijdens een integrale verkeerscontrole in Breda werd slechts bij een chauffeur een overtreding geconstateerd. De controle vond plaats tijdens een bezoek van leden van het Europees Parlement om te kijken hoe de integrale controles in z’n werk gaan.

Integrale verkeerscontroles

De Benelux loopt voorop als het gaat om samenwerking bij transportcontroles. Met name in grensgebieden werken Nederlandse, Belgische en Luxemburgse transport-, inspectie- en politiediensten met elkaar samen om overtredingen en misdrijven in de transportwereld aan te pakken. Er wordt gekeken naar naleving van de rijtijdenwet, vakbewkaamheid van chauffeurs, zekeringen van ladingen en andere zaken.

Slechte vangst

Normaal gesproken worden tijdens dergelijke controles veel chauffeurs beboet voor een, al dan niet bewuste overtreding. Hierbij is het niet uitzonderlijk dat meer dan een derde van de gecontroleerde chauffeurs wordt beboet. Afgelopen woensdag werd echter slechts bij 1 van de 19 gecontroleerde chauffeurs een overtreding waargenomen. Het ging om de vakbekwaamheid van de chauffeur.

Bezoek Europees Parlement

Leden van het Europees Parlement die transport en logistiek in hun portefeuille hebben waren op bezoek bij de verkeerscontrole om te zien hoe deze werd uitgevoerd. De verwachting is dat Europese landen, naar Belgisch, Nederlands en Luxemburgs voorbeeld, steeds meer samen gaan werken in de strijd tegen tachograaffraude en andere overtredingen van de transportwetgeving.

Een overtreding zit in een klein hoekje

Lang niet alle chauffeurs die beboet worden voor een overtreding zijn zich ervan bewust dat ze de regels overtreden. Ook kom het voor dat bij kleine overtreding al snel boetes worden uitgedeeld. Om te nare verrassingen te voorkomen maakt de oplossing van TachoByte gebruik van een overtredingenrapport. Al onze klanten krijgen tweewekelijks een rij- en rusttijden rapport. Indien nodig kunnen ze tijdig bijsturen. Ook kan live de resterende rij- en rusttijd worden gezien.

Een oplossing die niet alleen de administratie rondom de tachograaf automatiseert maar ook pro-actief boetes voorkomt? Dat is de oplossing van Tachobyte. Bekijk voor meer informatie onze productflyer of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een offerte aan