22-06-18

Belangrijke gebeurtenissen transportwereld zomer 2018

Tachograaf Analyse

De komende maanden staan een aantal belangrijke gebeurtenissen en wijzigingen in de transportwereld op het programma. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje.

Meer Maut vanaf 1 juli

Het tolsysteem in Duitsland, beter bekend als Maut, geldt al jaren voor de Duitse Autobahn en op een aantal belangrijke Bundesstraßen. Vanaf 1 juli wordt het systeem echter ook ingevoerd op het grootste gedeelte van alles Bundesstraßen waar de Maut nu nog niet geldt. Hiermee gaat het aantal kilometers asfalt waarover Maut wordt geheven in één klapt van ongeveer 15.000 naar 40.000. Daarnaast zijn er zogenaamde ‘handhavingspalen’ geplaatst. De blauwkleurige palen moeten handhaving van de Maut op alle wegen afdwingen.

Meer informatie over de Maut is te vinden op de website van Toll Collect (Engels)

Snelheidslimiet voor alle voertuigen` omlaag in Frankrijk per 1 juli

Een andere maatregel, die ook vanaf 1 juli in werking treedt, is het verlagen van de maximumsnelheid op Franse wegen. Specifiek gaat het om de nationale en departementale tweebaanswegen zonder afscheiding in het midden. Hierop gaat de snelheid van 90 km/h naar 80 km/h. Deze maatregel gold al voor vrachtverkeer en beginnende bestuurders, maar gaat nu dus ook gelden voor de rest van de chauffeurs op de Franse wegen. Let op: word je na 1 juli geflitst is de boete € 68 en 1 punt op je rijbewijs.

Deadline IRU Diploma of Honour op 31 augustus

Het IRU Diploma of Honour is een onderscheiding die in het leven is geroepen om chauffeurs in het zonnetje te zetten. Chauffeurs die lange tijd rijden, een tijd bij hetzelfde bedrijf werken, geen ongelukken veroorzaken, een miljoen kilometers hebben afgelegd en de regels niet grof overtreden komen in aanmerking voor het diploma. Aanvragen van het diploma kan tot 31 augustus via het aanvraagformulier van IRU.

Herstemming Mobility Package in juli

Eerder schreven we al dat de Mobility Package van de Europese Commissie was, tot vreugde van de vakbonden, afgeschoten door het Europees Parlement. De plannen liggen nu weer op de tekentafel voordat ze in juli opnieuw naar het Europees Parlement zullen gaan. Of de plannen die keer wél goedgekeurd zullen worden zal dan moeten blijken.

Vraag een offerte aan