13-05-18

Let op bewaarplicht tachograaf: controle tot 1 jaar terug toegestaan!

ILENT Auto

Transportondernemers zijn gewaarschuwd: bij een controle aan het bedrijf mag tot 1 jaar terug gecontroleerd worden, met tienduizenden euro’s aan boete als mogelijk gevolg bij een overtreding.

Bewaarplicht tachograaf

Bij een controle aan de weg zal een inspecteur kijken naar de gegevens van de afgelopen 28 dagen. Echter, bij een bedrijfscontrole, worden gegevens van de afgelopen 365 dagen onder de loep genomen. Bovendien tellen de boetes op per chauffeur, per dag. Dit zorgt ervoor dat boetes al snel oplopen tot een bedrag boven de tienduizend euro.

Uitlezen

Niet alleen bij overtredingen op het gebied van rij- en rusttijden worden hoge boetes uitgedeeld. Ook wanneer chauffeurs zich goed aan de rij- en rusttijden houden, maar bijvoorbeeld de digitale tachograaf te laat uitlezen of de gegevens niet lang genoeg bewaren, riskeren ze een boete.

De oplossing

De oplossing is eenvoudig. Door je tachograaf automatisch (en op afstand) uit te laten lezen ben je er altijd van verzekerd dat dit nooit te laat gebeurt. Ook wordt de data uit de tachograaf online opgeslagen volgens de wettelijke eisen. Hierdoor heb je bij een bedrijfs- of weginspectie altijd de zaken netjes op orde.

Vraag een offerte aan