08-04-18

Claim tegen truckkartel staat in de file

Truck driving on the road

De strijd tegen het truckkartel dat van 1997 t/m 2011 vrachtwagens te duur verkocht loopt voorlopig nog even door. Een eerste poging van stichting MKB-Claim om een schikking te treffen met de fabrikanten is afgewezen door de rechtbank.

Truckkartel

Tussen 1997 en 2011 hebben DAF, Volvo, Daimler, Iveco, Scania, MAN en Renault prijsafspraken gemaakt en daarmee transportondernemers benadeeld. De EU heeft inmiddels al bijna 4 miljard euro aan boetes uitgedeeld, maar dat geld wordt niet gebruikt voor een eventuele schadevergoeding.

Claims

Er lopen verschillende initiatieven van belangenorganisaties om schadevergoeding te claimen bij de truckfabrikanten. Naast MKB-Claim is o.a. TLN in samenwerking met TVM en Hausfeld advocaten met een claim bezig. Daarnaast lopen er in het buitenland nog tientallenclaims.

Schadevergoeding

Initiatieven die een schadevergoeding proberen te krijgen vertegenwoordigen vaak groepen ondernemers die gezamenlijk de kosten van de rechtsgang ophoesten. Ondanks de afwijzing van de rechtbank is de verwachting nog steeds dat er, op termijn, wel iets van een schadevergoeding komt.

Vraag een offerte aan