17-03-18

TachoByte nieuwsupdate – 3 ontwikkelingen waarvan transportondernemers op de hoogte moeten zijn!

Maart is pas halverwege, maar er gebeurde al meer dan genoeg. In deze update 3 dingen die impact kunnen hebben op transportondernemingen

Grenscontrole Duitsland

De AfD, een politieke partij in Duitsland, probeerde middels een wetsvoorstel de Duitse buitengrens hermetisch af te sluiten voor andere landen. In Duitsland is veel kritiek op de vluchtelingenstroom die de afgelopen jaren het land binnen kwam. Tot het dichtgooien van de grenzen kwam het echter niet: het voorstel werd met een grote meerderheid weggestemd.

Boetes voor buitenlanders

Als Nederlandse chauffeurs in het buitenland een boete krijgen, komen ze vaak niet meer de weg op totdat deze boete is betaald. Hoe pakt Nederland het echter aan met buitenlandse chauffeurs die in overtreding zijn? Volgens TLN is dit niet helemaal duidelijk, maar is er in ieder geval genoeg ruimte voor verbetering…

Controle digitale tachograaf neemt toe

Duizenden euro’s aan boete en vrachtwagens die langs de kant worden gezet. Het komt vaak voor in de strijd tussen ILT en transportondernemers die zich niet aan de regels houden. Vorige week vrijdag was het weer raak. Transportbedrijven die de digitale tachograaf manipuleerden werden tijdens een controle betrapt, beboet en aan de kant gezet.

Let op: niet alleen malafide ondernemers worden aangepakt door ILT. Ook chauffeurs die, door omstandigheden, een kleine overtreding begaan van rij- en rusttijden kunnen al snel duizenden euro’s aan boete krijgen! Graag helpen we je om dit te voorkomen. Nieuwsgierig? Neem contact op met een van onze mensen of kijk hier wat we voor transportbedrijven kunnen betekenen.

Vraag een offerte aan