04-03-18

Waarom is de nieuwe privacywetgeving belangrijk voor transportbedrijven?

Europese Unie Vlag

Nog iets minder dan twee maanden en dan treedt de nieuwe Europese privacywetgeving in werking. Vanaf dan moeten bedrijven, groot en klein duidelijk beleid hebben m.b.t. privacy.

Nieuwe privacywetgeving

De nieuwe privacywetgeving (AVG/GDPR) geldt in heel de EU en brengt vergaande gevolgen met zich mee. Vandaar dat TTM al met een terechte waarschuwing kwam. Er zijn diverse maatregelen en eisen die op transportbedrijven van toepassing kunnen zijn.

Impact AVG op transportbedrijven

Om te beginnen wordt het verplicht om datalekken te melden. Komen er bijvoorbeeld gegevens op straat te liggen met betrekking tot transport of tachograafdata omdat iemand een usb-stick kwijt raakt? Dan is uw bedrijf verplicht dit te melden aan alle betrokken personen. Er zijn nog enkele andere maatregelen die mogelijk impact hebben op transportbedrijven. Een overzicht daarvan is hier te vinden.

TachoByte en de AVG

Een andere maatregel die met de AVG wordt ingevoerd is dat bedrijven verantwoordelijk zijn voor gegevensverwerking die door derden gebeurt. Omdat TachoByte voor veel transportbedrijven gegevens verwerkt hebben we de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in zaken als privacy en veiligheid. Het is dan ook geen verrassing dat we bij TachoByte 100% klaar zijn voor de AVG.

Benieuwd hoe we dat doen en of we ook voor uw transportbedrijf iets kunnen betekenen? Kijk dan eens op onze pagina’s over veiligheid en privacy, of neem contact op met ons voor een vrijblijvende offerte.

Vraag een offerte aan