26-02-18

Binnenkort een schadevergoeding voor te dure trucks?

Europese Unie Vlag

Begin 2017 kwam het al even aan bod: het truckkartel werd voor de rechter gesleept. Nu de eerste zitting achter de rug is luidt de belangrijkste vraag: wanneer kan er een schadevergoeding verwacht worden?

Truckkartel

Tussen 1997 en 2011 hanteerden truckbouwers prijsafspraken. Het resultaat: 600.000 gedupeerde ondernemers. Met andere woorden: heeft jouw organisatie tussen 1997 en 2011 een truck of vrachtwagencombinatie gekocht? Dan is de kans groot dat jouw organisatie teveel heeft betaald.

Geld terug

Er lopen meerdere initiatieven waarbij ondernemers zich aan kunnen sluiten. O.a. TLN, in samenwerking met advocatenkantoor Hausfeld. Een andere partij is MKB-claim. Over deze laatste partij verscheen vandaag een update: in een zitting op 14 februari heeft de rechter onderzocht of een schikking mogelijk is.

Schikking

Of het tot een schikking komt is nog even de vraag. Hoewel dit tot de mogelijkheden behoort bestaat er ook een kans dat de truckfabrikanten niet willen schikken. In dit laatste geval is er een zogenaamde bodemprocedure nodig en zal de zaak helemaal worden doorlopen. Het zal dan ook langer duren voordat er een schadevergoeding komt. Als er een schikking wordt getroffen dan gaat dit uiteraard veel sneller.

Vraag een offerte aan