12-02-18

Creatieve oplossing voor cabinekamperen

Truck driving on the road

Een transportbedrijf laat truckers in de hal van het bedrijf overnachten om op die manier de nieuwe handhaving van het verbod op cabinekamperen te omzeilen.

Cabinekamperen op de zaak

NOS kwam vanochtend met een bericht over transportbedrijf Reining uit Hoogezand. Het bedrijf wil tijdens de weekenden internationale chauffeurs laten overnachten in hun eigen hal en heeft hiervoor toestemming gekregen van de gemeente Midden-Groningen.

Reactie TLN, FNV en CNV

De reacties van overige belangenorganisaties verschillen: TLN geeft bij monde van Paul Wouters aan dat ze nog niet eerder van een dergelijke constructie gehoord hebben. Verder wordt niet veel over het creatieve ‘hotel’ gezegd. FNV en CNV zijn daarentegen een stuk minder positief: “Het is beter als chauffeurs in die tijd naar huis gaan. Een bouwvakker slaapt toch ook niet op de bouwplaats?”

Proef tot 2021

Of de proef slaagt is nog even de vraag. De gemeente heeft aangegeven nauwlettend in de gaten te houden of de chauffeurs geen overlast veroorzaken. Hoewel de inspectie nog geen oordeel of mening heeft gegeven over de proef, heeft het bedrijf van de gemeente toestemming om tot 1 januari 2021 chauffeurs te laten overnachten in de hal.

Vraag een offerte aan