04-01-18

Petitie goedkoper chauffeurskaarten aanvragen nieuw leven ingeblazen

Remote download Slider

nmiddels een jaarlijks terugkerend thema op onze site: chauffeurskaarten aanvragen moet goedkoper. Een reeds bestaande petitie is op de Facebookpagina van Chauffeursnieuws.com nieuw leven ingeblazen en wordt nu massaal ondertekend door chauffeurs en andere belanghebbenden.

Chauffeurskaart aanvragen in Nederland

Dat chauffeurskaarten aanvragen in Nederland niet goedkoop is, is al jaren bekend. In heel de EU is het verplicht om een dergelijke chauffeurskaart, ook wel bestuurderskaart genoemd, aan te vragen. Echter, iedere lidstaat mag zelf bepalen wat deze kaarten kosten. In Nederland is het uitgeven van chauffeurskaarten sinds 2010 het alleenrecht van KIWA en kost de kaart om precies te zijn € 117,37. Ter vergelijking: onze oosterburen rekenen voor dezelfde kaart ongeveer € 40, -.

Prijsverlaging chauffeurskaart

Al langer speelt een prijsverlaging, maar tot op heden is hier nog niets van terecht gekomen, ondanks diverse beloftes en actieplannen. Ook de mededeling (pdf) van oud-minister Schultz van Haegen dat er een nieuw tariefstelsel zou komen voor KIWA lijkt een ver verleden. Op dit moment heeft de petitie bijna 3.000 handtekeningen, al is voor petities niet een minimaal aantal handtekeningen vereist, in tegenstelling tot voor burgerinitiatieven.

Hoe nu verder?

Als de petitie wordt aangeboden bij de Tweede Kamer bestaat de kans dat deze mag worden ´aangeboden´, zoals dat zo mooi heet. In zo´n geval zal de petitie ook daadwerkelijk behandeld worden in de Tweede Kamer. Het is nog even de vraag wat er in dit geval gaat gebeuren, ook gezien het feit dat Schultz van Haegen inmiddels vervangen is als minister door Cora van Nieuwenhuizen

Vraag een offerte aan