29-12-17

Binnenkort mogelijk nieuwe parkeerplaatsen

Truck driving on the road

Een tekort aan goed beveiligde parkeerplaatsen met voldoende voorzieningen is een bekend probleem in transportland Nederland. Een door de Tweede Kamer aangenomen motie brengt hier mogelijk verandering in.

Een tekort aan goede parkeerplaatsen zorgt er vaak voor dat chauffeurs niet op tijd pauze kunnen nemen, waardoor ze dus niet meer aan de verplichtingen rondom hun rij- en rusttijden kunnen voldoen. Dat Nederland als laatste land in de regio toestaat dat de 45-uurs rust in de cabine mag worden genomen heeft hier flink aan bijgedragen, maar hier komt binnenkort mogelijk verandering in.

Desalniettemin is er nog steeds een tekort aan parkeerplaatsen. Vooral in het achterland van de Haven van Rotterdam, waar praktisch alle snelwegen tussen Rotterdam, Sittard en Nijmegen onder vallen, is er een groot tekort aan parkeerruimte voor vrachtwagens. Doordat de motie is aangenomen wordt nu gekeken of er nog grond vrij is in de buurt van acute knelpunten.

De grond die nog vrij is moet volgens de Tweede Kamer beschikbaar worden gemaakt voor nieuw aan te leggen particuliere parkeergelegenheden. Het is nog even de vraag wanneer er echt gestart kan worden met de constructie van extra parkeerplaatsen en een besluit hierover zal in ieder geval moeten wachten tot na het kerstreces wat tot 15 januari 2018 duurt.

Vraag een offerte aan