23-09-17

ILT legt nadruk op tachograafcontrole

ILENT Auto

Afgelopen dinsdag publiceerde ILT haar meerjarenplan voor de periode 2018 t/m 2022. Een van speerpunten van het plan is een verscherpte controle op tachograaffraude.

Een van de punten waar ILT zich op gaat focussen is ‘marktevenwicht in het goederenvervoer over de weg’. Concurrentievervalsing past niet in een evenwichtige markt, vandaar dat een verscherpte controle op tachograaffraude eraan zit te komen. Hoe ILT hier precies invulling aan gaat geven is nog even afwachten.

We moeten tachograaffraude natuurlijk niet verwarren met administratieve foutjes. Een registratiefoutje is snel gemaakt en af en toe de maximaal toegestane rijtijd overschrijden gebeurt vaker dan je denkt. De kans is aanwezig dat ILT tijdens controles op fraude ook andere overtredingen gaat beboeten.

Boetes vanwege administratieve fouten of kleine overtredingen zijn doodzonde en erg duur. Een c- of m-bestand kwijtgeraakt? Dat kost je per dag, per chauffeur 4.400 euro. TachoByte helpt kleine ondernemers en mkb-ers om dit soort zaken makkelijk te regelen. Wij lezen op afstand je digitale tachografen en bestuurderskaarten uit en bewaren deze ook nog eens voor je, zodat je deze altijd paraat hebt bij een inspectie. Wel zo handig.

Vraag een offerte aan