01-09-17

TLN biedt hulp van advocaten aan voor leden

BAG Voertuig

Regelmatig komt het voor dat transportbedrijven, vaak tijdens problemen met (buitenlandse) inspectiediensten, juridische hulp nodig hebben. Advocaten zijn echter duur. TLN heeft nu twee advocaten in dienst die voor een, naar eigen zeggen, zeer gunstig tarief, ter beschikking staan van de leden van TLN.

Vrachtwagens worden in Frankrijk langs de kant gezet omdat er iets niet in orde is met de papieren voor het minimumloon. Een andere chauffeur wordt in België beboet omdat er iets niet klopt met het kastje voor de kilometerregistratie. Weer een andere chauffeur wordt in Engeland aangeklaagd voor mensenhandel omdat er illegale immigranten aan boord van zijn vrachtwagen zijn gedrongen.

Wat de situatie ook is, waarschijnlijk kan ieder transportbedrijf wel eens wat juridische hulp gebruiken. Hoewel TLN al jarenlang advies geeft aan transportondernemers over allerlei zaken, heeft de belangenorganisatie nu ook twee advocaten vast in dienst. TLN zelf zegt dat deze tegen een gunstig tarief beschikbaar zijn voor haar leden, al staat dit tarief niet online.

Vandaag is de eerste dag dat de advocaten beschikbaar zijn. Volgens TLN is ‘de betrokkenheid groot, omdat ze in dienst zijn van TLN’. Ook komen de advocaten volgens TLN nooit in actie voor de tegenpartijen van leden.

Het is goed om te zien dat een branchevereniging als TLN de belangen van haar leden serieus neemt en daarom twee advocaten vast in dienst heeft genomen. Daarnaast is het echter ook zaak voor transportondernemers zelf om niet in de problemen te komen. Sinds 2007 helpen we transportondernemers hiermee door oplossingen aan te leveren die het leven van chauffeurs en ondernemers een stuk gemakkelijker maken. Bovendien voldoen al onze oplossingen aan alle Europese regelgeving waardoor (zelfs de Franse) inspecteurs niet moeilijk zullen doen.

Vraag een offerte aan